O nouă ediţie a evenimentului european Noaptea Cercetătorilor va fi organizată, exclusiv online, de Universitatea de Vest din Timișoara, în 27 noiembrie.
La Timişoara, Noaptea Cercetătorilor este organizată de Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara, cu sprijinul Departamentului de Relația cu Mediul Preuniversitar, Departamentului de Imagine și Comunicare Instituțională, în parteneriat cu ExperimentariumTM, Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, Facultatea de Educație Fizică si Sport și Facultatea de Muzică și Teatru. Parteneri media al evenimentului sunt UVT-TV și TVR Timișoara.
Invitați de onoare ai UVT vor fi anul acesta Dumitru Prunariu, primul roman cosmonaut, președinte onorific al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso, președinte al Agenției Spațiale Române, ambii fiind Doctor Honoris Causa ai UVT– şi reprezentanți ai Centrului de Cercetări ELI-NP, Bucureşti, Măgurele.
Organizatorii dau asigurări că publicul va avea parte de experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare.
Anul acesta evenimentele se desfășoară doar online, în 27 noiembrie, între orele 15-21, pe stream-ul:
Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează anual, în aceeași zi, în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării. Este un eveniment finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Orizont 2020, câștigat anul acesta de către un consorțiu format din 15 universități și institute de cercetare de prestigiu din România, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara prin Facultatea de Fizică.
Ediţia de anul acesta a Nopţii Cercetătorilor Europeni, intitulată Doremi-Ro, face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.
La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul Doremi-Ro este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, printre care Timișoara, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava.
Ultimele comentarii