Privită de la Consiliul Județean Timiș, situația spitalelor Timișoarei pare a fi ca și rezolvată. Liderul CJT, Titu Bojin, a promis că instituția pe care o conduce se va îngriji de reparațiile tuturor unităților spitalicești a căror soartă o gestionează. Și susţine că Guvernul Ponta ar fi suplimentat suma de bani alocată, momentan doar pe hârtie, Spitalului Clinic de Copii „Louis Țurcanu”. Unitate medicală în care, tot în așteptarea banilor de la Guvern, zilele trecute, unei mame internate împreună cu copilul său i s-a prăbușit tavanul în cap.
Situația Spitalului CFR, care este vizat de CJ Timiş, pentru trecerea sa în subordine, din proprietatea Ministerului Transporturilor, e pe punctul să se rezolve, a anunțat, optimist președintele CJ Timiş, Titu Bojin, precizând că problema de ordin administrativ, generată de faptul că instituția nu avea desemnat un manager care să fie împuternicit legal să semneze documentația necesară, a fost rezolvată, prin numirea la conducerea Spitalului Clinic CFR a medicului cardiolog Radu Blagoe.
„Acum se așteaptă H.G.-ul pentru trecerea în subordinea CJ Timiş a spitalului”, a declarat Titu Bojin, precizând că administrația județeană își propune să ia măsurile necesare pentru ca unitatea medicală să poată trece cu bine de perioada de iarnă, lucru despre care a estimat că ar putea fi posibil abia, probabil, după 1 ianuarie 2015, când ar putea fi soluționată, din punct de vedere al apartenenței, situația imobilului.
Referindu-se la situația Spitalului Clinic de Copii „Louis Țurcanu”, președintele CJ Timiş a precizat că, în acest caz, sumele alocate de Guvern ar fi fost suplimentate cu 2,25 milioane, astfel încât, de la cele cinci milioane promise de Guvern, pe hârtie – sume care nu au ajuns încă în conturile Primăriei Timișoara, potrivit declarațiilor edilului-șef al orașului – s-ar fi ajuns acum la 7,25 milioane lei. Suma suplimentară alocată de Guvern ar fi aferentă dotărilor noului corp de clădire a Spitalului de Copii, iar președintele CJ Timiş a precizat că aceste sume există, chiar dacă edilul-șef a declarat în mod repetat că nu le-a văzut. Și că, mai mult decât atât, edilul nici măcar „nu e nevoie să îi vadă (banii – n.red.)”.
Președintele CJ Timiş dă asigurări că, și în cazul Spitalului Clinic de Copii, administrația județeană va lua toate măsurile care țin de instituție pentru a contribui la efectuarea lucrărilor de reparații necesare clădirii. Și aceasta întrucât, a menționat Titu Bojin, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Mihai Gafencu, a relatat public despre cazul unei mame, internate în spital cu copilul său, care a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă din tavan. Președintele CJ Timim s-a referit la această situație ca la un incident regretabil, care, din fericire, nu a avut urmări dramatice.
Timișului i-au fost alocate, de la bugetul de stat, sume consistente pe proiecte de infrastructură rurală și dezvoltare locală, susține președintele CJ Timiş, Titu Bojin. Sumarizând, acesta a apreciat că situația finanțărilor alocate de Guvern județului Timiș și Timișoarei este pozitivă și că, deși nu se pot îndrepta în doi ani de guvernare toate lucrurile care ar fi necesare și deși „sunt de acord că nu e suficient (ceea ce s-a făcut – n.red.) pentru a fi toți cetățenii mulțumiți”, Timișul s-ar situa, potrivit aprecierilor liderului CJ Timiş, într-un clasament al primelor zece județe din țară în ceea ce privește alocările de fonduri guvernamentale. Situație despre care susţine că este verificabilă cu cifre. Și, a mai adăugat şeful administraţiei judeţene, în cursul acestui an, Timișul ar fi primit, în total, 61 de milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare, din care 30 de milioane de lei au fost alocate unor proiecte de infrastructură aflate în execuție.
„Nu am făcut un țel din a tăia panglici”, a precizat, însă, ironic, Titu Bojin, declarând că, în acest moment, ar fi în derulare, în comunele din județ, aproximativ 150 de proiecte. Și, a mai precizat el, preocuparea reprezentanților PSD se leagă inclusiv de asigurarea unor măsuri care îi vizează pe agricultori și fermieri, despre care a apreciat că reprezintă segmentul cel mai oropsit, din pricina condițiilor de muncă, de teren sau a condițiilor climatice.
În context, liderul CJ Timiş s-a referit la discuțiile pe care reprezentanții autorităților județene le-au avut cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în timpul vizitei sale recente la Timișoara, despre modalitățile de a crea premise legale care să permită intervenția statului în stabilirea prețului de referință al produselor agricole, precum și despre introducerea unor diferențieri în ce privește terenurile deținute, în funcție de criterii ce țin de calitatea solului, în vederea susținerii mai eficiente a agricultorilor din zonele rurale defavorizate.
Ultimele comentarii