Parcare cu opt niveluri, promisiune pre-electorală la Consiliul Judeţean Timiş

Voci din administraţia judeţeană: “E un program de vise înainte de Revelion”

Titu BojinEchipa din fruntea Consiliului Judeţean Timiş s-a decis brusc, spre final de mandat, să se implice în spinoasa problemă a locurilor de parcare din zona centrală a Timişoarei, anunţându-şi intenţia de a amenaja o parcare supraetajată cu opt niveluri.

 

Planuri mari la final de mandat

Pe locul în care se dorea iniţial mutarea Bibliotecii Judeţene Timiş, respectiv într-un spaţiu de pe strada Sfântul Ioan, primit de Consiliul Judeţean Timiş de la Ministerul Apărării Naţionale, pe care funcţionează în prezent o parcare, administraţia judeţeană intenţionează să demareze, anul viitor, construcţia unei parcări supraetajate cu opt niveluri.

Conform declaraţiilor conducerii CJ Timiş, în prima şedinţă de Consiliu Judeţean din anul 2016 se va vota pentru bugetul pe anul viitor realizarea parcării supraterane “cu până la opt etaje”. Executivul CJ Timiş ştie deja că nu se va opta pentru îngroparea parcării, după modelul celei din Piaţa 700, pentru că în zonă nu se pot face săpături prea uşor, din cauza clădirilor vechi, şi a fundaţiilor şubrede. “Nu am reuşit să realizăm mutarea bibliotecii la Centrul Militar Judeţean pentru că nici nu se poate realiza acolo, proiectul a fost făcut greşit, nu a avut aprobările necesare, pentru că dacă avea aprobările necesare era în regulă. În această situaţie am reluat insistenţele către Ministerul Apărării şi cu ajutorul ministrului Apărării la vremea respectivă şi al lui Dumnezeu am reuşit să preluăm Garnizoana Timişoara, care are posibilitatea de a fi făcut un proiect frumos extraordinar, aşa cum este proiectul pentru Biblioteca Judeţeană. În spaţiul de pe strada Sfântul Ioan, în prima şedinţă va fi supusă în buget realizarea unei parcări supraterane”, a declarat Titu Bojin (foto), preşedintele CJ Timiş.

Unii consilieri judeţeni sunt însă sceptici cu privire la aceste intenţii şi spun că ele sunt, cu siguranţă, mai degrabă promisiuni electorale, fără şanse prea mari de realizare. Unul dintre aceştia este consilierul judeţean PNL Marius Martinescu care afirmă: “Din ultimele declaraţii se poate deduce că actuala conducere a Consiliului Judeţean are mai degrabă un program de vise electorale. Domnul Bojin se vrea probabil a fi un soi de Moş Crăciun pentru 2016 şi 2017. Declara recent că ar mai vrea vreo doi ani de mandat, până prin 2017. De aceea probabil că acum e la ora promisiunilor”.

Locuri de parcare garantate pentru Consiliul Judeţean Timiş

Aceeaşi parcare de pe strada Sfântul Ioan genera discuţii la o şedinţă de plen de sfârşit de an, atunci când venea din partea PSD propunerea ca, „pe perioada mandatului, consilierii judeţeni, pentru o bună desfăşurare a activităţii, beneficiază de decontarea abonamentului din partea CJ Timiş în toate parcările aflate în proprietatea Judeţului Timiş”.

Ulterior propunerea a fost respinsă, pe considerentul că indemnizaţia pe care o primesc consilierii judeţeni este suficientă, şi s-a stabilit că ajung cinci locuri rezervate pentru tot administraţia judeţeană. La acest compromis s-a ajuns însă şi în urma “unor discuţii pe care  le-a avut Direcţia de Prestări Servicii în urma controlului Curţii de Conturi”, după cum declara Titu Bojin.

Tot atunci Grupul PNL din CJ Timiş menţiona că  nu poate fi de acord cu acordarea de drepturi preferenţiale pentru consilierii judeţeni, întrucât  “ele se justifică  în parte dar erau discutabile în alt sens.” Cu această ocazie consilierii liberali îşi exprimau speranţa că se va face puţină ordine în debandada parcărilor care sunt în jurul Consiliului Judeţean şi inclusiv în garajul instituţiei, pentru că “sunt acolo tot felul de maşini parcate care nu dau posibilitatea altora să intre, mai ales că este o zonă ultracentrală.” 

 

Print Friendly, PDF & Email