Concert de basm, susţinut de un pionier al muzicii ambientale, într-o biserică din Timişoara

Muzicianul și artistul vizual timișorean Daniel Dorobanțu îşi invită publicul la o călătorie atemporală între lumi. În cadrul unui concert de basm.

 

Duminică, 18 Iunie, de la ora 20, muzicianul și artistul vizual timișorean Daniel Dorobanțu va susţine un nou concert de basm, la Biserica Millennium, din Timişoara.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

„În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister. Acest mister și starea de mirare pe care acesta o trezește în noi sunt sursele de inspirație pentru fiecare concert de basm”, spune muzicianul și artistul vizual timișorean Daniel Dorobanțu.

Citeşte şi: Concert de basm, de opt ore, într-o catedrală gotică din Timişoara

Acesta mai spune că, fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și, totodată, detașată, lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare: „O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiște o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

La acest eveniment – organizat de Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara –, intrarea este liberă. În plus, concertul va fi transmis live pe internet, pagina de Facebook „Daniel Dorobantu – concert de basm”.

 

Secvență din concertul “Liniștea Cuprinsurilor”, din 18 octombrie 2015,
de la Biserica Romano-Catolică Elisabetin din Timișoara

 

Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului muzical Thy Veils, asociat curentului dark ambiental, este singurul român cu o lucrare de artă digitală în colecția prestigiosului Ars Electronica Center Linz, cel mai important muzeu de expunere a artei electronice din Europa.

Citeşte şi: Dans indian străvechi adus în contemporaneitate de artiști timișoreni

De la debutul său în 1995, artistul a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. O parte din compoziţiile sale pot fi ascultate şi pe pagina web a acestuia, www.dorobantu.com.

Citeşte şi: Un artist timişorean îşi invită fanii la sărbătorirea cosmică a Anului Nou

Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils.

Print Friendly, PDF & Email