Călin Popescu Tăriceanu, la Timișoara: „PNL se va trezi în postura de partid folosit și discreditat”

Daniel Chitoiu. Calin Popescu Tariceanu, Petru Ehegartner PLRO eroare strategică și o decizie luată abuziv de către unii dintre liderii partidului, fără consultarea nucleului dur al reprezentanților PNL, astfel a fost catalogată, joi, la Timișoara, de către liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ieșirea PNL de la guvernare, din februarie. În plus, a mai opinat Tăriceanu, noua alianță cu PDL este lipsită de perspective și va discredita PNL, partid pentru care liderii PDL manifestă acum interese conjuncturale.

 

Ieșirea PNL de la guvernare, în februarie, a fost catalogată de Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului, candidat din partea PLR la alegerile prezidențiale, drept o „greșeală strategică”, efect al unei decizii luate la vârf, despre care a spus că a fost urmată de o ședință desfășurată pe principiul „cine mișcă în front e executat”.

Referindu-se la situația din acest moment a foștilor colegi din PNL, acesta a apreciat că PNL este „un partid măcinat de probleme interne” și a opinat că situația multora dintre membri cu state vechi ai PNL, care au aderat la partid din atașament față de valorile liberale, „nu este una deloc confortabilă”, atâta vreme cât multe dintre deciziile interne ale PNL sunt luate acum de liderul PDL, Vasile Blaga, și de persoane din anturajul acestuia. „Nutresc speranța că cei de la PNL se vor trezi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că este inoportună în acest moment o discuție despre o eventuală revenire a sa în PNL.

Mai mult decât atât, a mai declarat el, evocând recentele discuții controversate pe marginea OUG 55/2014, care legalizează traseismul aleşilor locali, acum „nu aleșii locali sunt cei care migrează, ci partidul (PNL – n.r.) a migrat”. Acesta susţine că există în interiorul PNL numeroase persoane care nu împărtășesc linia actuală pe care partidul s-a angajat. „Acești oameni nu au fost consultați cu privire la schimbarea familiei politice și la apartenența la Partidul Popular European”, a declarat Tăriceanu, adăugând că, personal, nu își dorește să facă parte din aceeași familie politică cu Viktor Orban sau cu Boiko Borisov și nici să fie coleg de formațiune politică cu persoane care manifestă public atitudini xenofobe sau care promovează un discurs extremist.

Președintele PLR a mai apreciat și că există o derută la nivelul conducerii PNL, care „agravează percepția despre PNL” și că ar fi nevoie de „o reconsiderare a politicilor neinspirate din acest moment”, întrucât e de dorit ca partidul să nu facă politică de dragul politicii, ci politică liberală.

PNL se va trezi în postura de partid folosit și discreditat în fața cetățenilor și a propriilor votanți”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se astfel la perspectivele pe care le anticipează pentru PNL după alegerile prezidențiale din noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email