Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, s-a întâlnit azi cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, înmânându-i un dosar care cuprinde nevoile acute din spitalele din Timiș și prioritățile acestora de dezvoltare.
În cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc azi, la Timișoara, Alin Nica spune că i-a înmânat ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, un dosar care cuprinde nevoile acute din spitalele din Timiș și prioritățile acestora de dezvoltare: „Nu am vorbit în baza percepției mele asupra contextului existent, ci având în față referate asumate de către unitățile spitalicești care deservesc municipiul Timișoara și întreg județul.”
Alin Nica s-a declarat surprins și dezamăgit de faptul că unii manageri de spitale din județ, precum cele de la Lugoj, Jimbolia, Făget, Deta sau Sânnicolau Mare, nu au fost invitați la întâlnirea de lucru cu ministrul Sănătății: „Mi-a părut rău că a trebuit să le apăr eu cauza, cred că cel mai corect și cel mai înțelept ar fi fost să prezinte singuri dificultățile cu care se confruntă și investițiile de care au nevoie.”
Președintele Consiliului Județean Timiș susține că locuitorii din județ sunt dezavantajați în privința accesului la servicii medicale, motiv pentru care a propus politici țintite de susținere a spitalelor din județ, o dată pentru a asigura îngrijirea de proximitate, dar și pentru a degreva spitalele din Timișoara de aglomerație și de serviciile care ar putea fi oferite în apropierea localității de domiciliu a pacienților, cu costuri reduse pentru aceștia: „Aici fac referire și la centrele de permanență din mediul rural care preiau urgențele minore și decongestionează Unitățile de Primiri Urgențe din Timișoara.”
În cadrul aceleiași întâlniri, ministrului Sănătății i-au fost comunicate prioritățile Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, ale Spitalului Clinic CFR Timișoara, ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și ale Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”. ”De două ori: o dată verbal, de la reprezentanții spitalelor aflați în sală, și mai apoi prin intermediul centralizării înaintate de mine, care a cuprins referatele asumate și transmise de unitățile medicale. Spre deosebire de opiniile vehiculate în cadrul întâlnirii, eu nu cred ca spitalele ar trebui lăsate să «se ajute singure». Și nu vorbesc doar despre spitalele din Timiș. Mai ales în contextul crizei sanitare cu care ne confruntăm avem nevoie de consolidarea sistemului de sănătate, de solidaritate și înțelegerea luptei pe care medicii o duc zi de zi”, subliniază, pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.
Acesta mai spune că speră că documentația înmânată ministrului Sănătății va avea impact și finalitate, iar solicitările legitime ale sistemului sanitar din Timiș și din Timișoara își vor găsi o soluționare favorabilă.
Tot azi, anunță Alin Nica, a depus dosarul pentru obținerea autorizației de construire a noii maternități din Timișoara care va fi construită în următorii doi ani, cu finanțare europeană obținută de către CJ Timiș. Investiția se ridică la peste 50 de milioane lei și va avea o suprafață utilă de 4.761 metri pătrați. „Așteptăm să dăm ordinul de începere a lucrărilor în perioada imediat următoare”, a anunțat Alin Nica.
Ultimele comentarii