Alin Nica, după decizia scoaterii din carantină a Timișoarei și a zonei periurbane: „ Este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale”

Foto: CJ Timiș

În timp ce primarul Timișoarei își exprimă dezacordul față de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș Timiș de a scoate din carantină Timișoara și zona periurbană, președintele Consiliului Județean Timiș apreciază eliminarea „măsurii nedrepte a punerii în carantină a Timișoarei și a zonei periurbane”.

 

Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu două săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere”, declară președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Acesta subliniază, însă, că distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă, tratate cu cea mai mare seriozitate. „Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale”, mai spune Alin NIca.

Acesta face apel și către Primăria Timișoara și Prefectura Timiș,cerându-le să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva covid-19 și își anunță disponibilitatea pentru colaborare interinstituțională și ajutor.

În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică , Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de șapte zile. 20 voturi au fost pentru, 9 voturi împotrivă, iar 9 au fost abțineri, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru Timișoara, Dumbrăvița și Giroc, pentru o perioadă de șapte zile, nu a trecut, anunță Prefectura Timiș.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localități, iar Institutul Național de Sănătate Publică a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste două localități.

 

Print Friendly, PDF & Email