Alin Nica propune cinci măsuri urgente de reducere a ratei de infectare cu covid

Sursă foto: Facebook / Alin Nica

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, anunţă că, în această dimineaţă, a solicitat Ministerului Sănătății implementarea de urgență a cinci măsuri care, spune el, vor duce la reducerea ratei de infectare cu covid.

 

O primă măsură propusă de Alin Nica o reprezintă implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare pentru a accelera procesul de imunizare al populației.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş mai propune înființarea unui centru drive through de vaccinare, prelungirea programului de funcționare a cel puțin cinci centre de vaccinare, după modelul centrului non-stop de la Spitalul Județean, creșterea cu 50% a dozelor de vaccin alocate județului Timiș;

Nu în ultimul rând, Alin Nica propune reoperaționalizarea unității mobile ATI din curtea Spitalului Municipal Timişoara, acțiune care va aduce un plus de 8-10 paturi ATI.

Preşedintele CJ Timiş spune că aceste măsuri, pentru care a solicitat Ministerului Sănătăţii să le aplice urgență, pot fi aplicate cu succes în afara carantinei şi vor duce la o reducere a ratei de infectare cu covid.

 

Print Friendly, PDF & Email