Un apel al Organizaţiei de Femei a Forţei Civice Timiş:

“«Ajunge!» împotriva tăcerii, împotriva resemnării, împotriva violenţei asupra femeilor”

Femeie batutaDe Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, marcată în 25 noiembrie, asociația S.P.I.C.C., în colaborare cu Organizația de Femei Forța Civică Timiș  organizează un eveniment menit să conștientizeze și să informeze asupra dimensiunilor legale, culturale și psihologice ale violenței împotriva femeilor. Se are în vedere prevenirea și eliminarea cât mai rapide a tuturor formelor acestui fenomen deviant.

Asociația S.P.I.C.C. și Organizația de Femei Forța Civică Timiș își manifestă îngrijorare față de magnitudinea și gravitatea violenței față de femeile din România.  “Violenţa şi ameninţarea cu violenţa reprezintă o încălcare gravă a  drepturilor omului, statisticile referitoare la România relevând faptul că o treime dintre femeile din România se află din această cauză în situaţie de risc. Diferitele tipuri de violenţe masculină  împotriva femeilor încalcă dreptul fundamentul la siguranţa persoanei şi reprezintă o expresie a dezechilibrului de putere dintre bărbaţi şi femei”.

S.P.I.C.C., reorezentată de Claudia Cristescu, şi Organizaţia de Femei a F.C. Timiş, condusă de Simona Ionescu, condamnă orice demers, discurs, atitudine sau manifestare care încurajează violenţa, fie prin instigare directă sau indirectă la ea, fie prin pasivitate: “Atenţionăm că incapacitatea Statului român de a crea un cadru legal care să prevină actele violente şi să pedepsească adecvat agresorii, îl face complice cu aceştia”.

Organizatorii acestui eveniment cer Guvernului României ratificarea de urgenţă a Convenţiei de la Istanbul, crearea unui număr adecvat de centre de urgenţă pentru victime, programe eficiente de prevenire a violenţei, reafirmându-şi, totodată, sprijinul pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă asupra femeilor din Legea Medierii. De asemenea, le solucită partenerilor masculini să se delimiteze de orice acte de violenţă împotriva femeilor şi le cer să se alăture acestora, într-un demers comun de stopare a acestora. “Să spunem împreună: «Ajunge!» împotriva tăcerii, împotriva resemnării, împotriva violenţei asupra femeilor”.

Evenimentul va avea loc la Scârţ – strada Szekely Laszlo nr. 1 –, în 25 noiembrie, de la ora 18.

Print Friendly, PDF & Email