Săptămâna belgiană organizată la Timișoara, între 9 și 11 mai, va pune agricultura din județ în prim plan. Dezbateri, oportunități de business și un chef distins cu două stele Michelin fac parte din program.
Camera de Comerț Belgia – Luxemburg – România – Moldova organizează, la Timișoara, între 9 și 11 mai, Săptămâna Belgiană. Evenimentul dedicat agriculturii și industriei alimentare, se va desfășura la Craft Business Conference Hall și va conține mai multe momente inedite.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Belgiei în România și Camerei de Comerț și Industrie Timiș și va reuni peste 150 de specialiști, antreprenori și cadre didactice.
„Pentru ediția din 2023 a Săptămânii Belgiene, alegem Timișoara, capitala europeană a culturii, drept centru unde vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor și producătorilor din această zonă. Dezbatem alături de fermieri, producători și procesatori, retaileri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru fiecare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea. Ne propunem, de asemenea, să facilităm legătura dintre fermieri și investitori, finanțatori și distribuitori pentru a găsi soluții concrete de colaborare”, declară Johan Gabriels, Președintele Camerei de Comerț Belgia – Luxemburg – România – Moldova.
Consultatul Regatului Belgiei la Timișoara, prin reprezentatul său, Ovidiu Șandor, consul onorific, salută și sprijină activ organizarea Săptămânii Belgiene la Timișoara. „Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică, precum cel agricol. La nivelul Consulatului ne propunem să dezvoltăm colaborarea prin identificarea de noi oportunități de colaborare, dar și prin consolidarea celor existente, iar un asemenea eveniment este o piatră de temelie în acest sens”, spune Ovidiu Șandor.
Agenda evenimentului va cuprinde o conferință dedicată agriculturii, organizată în 9 mai. Conferința va aborda teme actuale precum atragerea investitorilor străini în domeniul agricol, dar și metode sustenabile și ecologice în producția alimentară și va reuni specialiști locali și internaționali în cadrul unor paneluri de discuții. Specialiștii vor dezbate și modul în care pot fi crescute afacerile din agricultură și retail și cum pot coexista performanța agricolă și dezvoltarea sustenabilă. Acestea vor fi urmate de premierea celor mai performante companii din sectorul agricol și al industriei alimentare și o seară de networking.
Data de 10 mai va fi dedicată unui maraton de întâlniri de business și networking cu scopul identificării și consolidării oportunităților de afaceri. Ziua va cuprinde și o degustare inedită care va asocia două produse cu valoare recunoscută la nivel internațional – vinul produs în România și ciocolata belgiană.
În cea de-a treia zi, 11 mai, accentul va fi pus pe vizite la companii importante din regiune, explorând oportunități de colaborare și investiții. Săptămâna Belgiană se va încheia cu o cină gourmet, pregătită de prestigiosul chef belgian Pascal Vandenheulen, distins cu două stele de prestigiosul ghid Michelin.
Ultimele comentarii