Traian Băsescu, aşteptat la sfârşitul săptămânii la Timişoara

Timişorenii, invitaţi să participe la dezbaterea la care va fi prezent şi şeful statului

 

Traian-BasescuPreşedintele Traian Băsescu este aşteptat, sâmbătă, la Timişoara, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară. 

 

Duminică, la invitaţia Fundaţiei Mişcarea Populară, şeful statului este aşteptat la o dezbatere la Timişoara, alături de Elena Udrea, Emil Boc şi Marian Preda

Preşedintele PMP filiala Timiş, Radu Lambrino, a declarat, citat de Mediafax, că Fundaţia Mişcarea Populară l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la o dezbatere care va avea loc la Timişoara, duminică, la Centrul Regional de Afaceri. „Preşedintele Traian Băsescu este invitat de Fundaţia Mişcarea Populară să participe la o dezbatere pe tema «Continuarea modernizării statului pe domeniile educaţie, sănătate şi administraţie publică». Dezbaterea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri, unde sunt aşteptaţi să participe sute de oameni, inclusiv din zona societăţii civile”, mai spune Radu Lambrino.

Fundația Mișcarea Populară Timiș invită timişorenii la această dezbatere, care va avea ca temă "Continuarea reformei statului pe domeniile educaţie, sănătate şi administraţie publică” şi care va fi organizată la Casa "Adam Müller Guttenbrunn", din Timișoara, duminică, 11 mai,  de la ora 11. De asemenea, lanseazp un apel timișenilor să se alăture demersurilor Fundației Mișcarea Populară Timiș de normalizare a statului de drept și a funcționalității instituților din România și să participe la acest eveniment.

La dezbatere mai sunt invitaţi să participe şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul Elena Udrea şi decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că Fundaţia Mişcarea Populară i-a transmis o invitaţie la dezbateri, în perioada următoare, pe trei teme: continuarea reformei statului în sănătate, educaţie şi administraţie publică, el dând asigurări că va participa la aceste dezbateri. „Sunt exact teme europene, teme care ne sunt reclamate a le aduce la îndeplinire şi sunt în diverse stadii. Sau integrarea tinerilor în piaţa muncii prin crearea de noi locuri de muncă, investiţii şi creştere economică  este o altă temă. Cred că e de mare interes pentru tineret această a doua temă. Sau reforma clasei politice, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. Vă asigur că voi participa la aceste dezbateri organizate de Fundaţia Mişcarea Populară. Şi vreau să fie foarte clar, le consider teme de interes public şi preşedintele îşi va exprima punctul de vedere pe aceste teme, mai ales că au fost şi temele mele în timpul mandatelor”, a afirmat şeful statului.

Cu o zi înainte, sâmbătă, preşedintele v fi prezent la Arad. Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, a declarat că instituţia organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, un târg de educaţie şi locuri de muncă, la care a fost invitat şi preşedinteleTraian Băsescu, anunţă Mediafax. Potrivit lui Gheorghe Seculici, şeful statului şi-a confirmat prezenţa la Arad sâmbătă, de la ora 15, urmând să viziteze târgul, în cadrul căruia va participa şi la o dezbatere pe probleme de educaţie şi economie.

Vizita este organizată cu sprijinul Fundaţiei Mişcarea Populară. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Arad, Florin Remeţan, declară că Traian Băsescu va fi întâmpinat de membri şi simpatizanţi atât ai fundaţiei, cât şi ai partidului. „Având în vedere că partidul nostru are o relaţie strânsă cu fundaţia, cea care a stat la baza Mişcării Populare, e firesc să fim prezenţi la un eveniment organizat de fundaţie. Vom fi prezenţi membri şi simpatizanţi care îl vom întâmpina pe şeful statului şi vom vizita împreună târgul”, spune Florin Remeţan.

Vineri şi sâmbătă, Camera de Comerţ şi Industrie Arad va organiza, la Expo Internaţional Arad, târgul de educaţie şi locuri de muncă EDU2JOB, aflat la prima ediţie. La târg şi-au anunţat prezenţa peste 30 de companii, 20 de facultăţi aparţinând unor universităţi din vestul ţării, 30 de licee, precum şi consultanţi care vor prezenta celor interesaţi ofertele internaţionale de locuri de muncă şi educaţie.

Print Friendly, PDF & Email