Cristian Moș: „Vrem să aducem cu adevărat vocea fermierilor în ceea ce se întâmplă în agricultura din Timiș”

Foto: USR Timis

Candidatul Alianţei USR PLUS la preşedinția Consiliului Județean Timiş, Cristian Alin Moş anunță că Alianța USR PLUS își propune să vină în sprijinul fermierilor din Timiș, creând o punte între Universitatea de Științe Agricole, mediul de cercetare și cel de producție.

 

Noi, echipa Alianței USR PLUS, vrem o schimbare profundă, reală și de substanță în domeniul agriculturii, cum vrem în toate domeniile. Vrem să aducem cu adevărat vocea oamenilor, vocea fermierilor în procesul de decizie a programelor și a ceea ce se întâmplă în agricultură în Timiș. Vrem să luăm decizii care sunt aproape de nevoile acestor oameni”, spune Cristian Moș, președintele USR Timiș și candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Județean Timiș.

Acesta le transmite fermierilor din Timiș că știe că nu le este ușor și că până acum au fost nevoiți să se descurce singuri: „Știm că în Timiș micii fermieri au anumite probleme, marii fermieri au alte probleme. Dar avem în județ o universitate specializată și centru universitar specializat, care are specialiști în acest domeniu. Noi, Alianța USR PLUS, ne propunem să facem o punte între universitate, mediul de cercetare și producție. Și această punte ar trebui cumva să respecte anumite principii: să avem eficiență din punct de vedere economic, să existe sustenabilitatea în mediu și să avem acceptabilitatea socială. Vreau să avem un cadru în Consiliul Județean care să facă acest lucru.” Cristian Moș le propune fermierilor un model partenerial de promovare și conlucrare: „Și o să fac un grafic scurt: vorbim de centru universitar, vorbim de fermieri și vorbim de administrație. În clipa de față nu există această legătură între ele. Or trebuie să existe un parteneriat între toți.”

Candidatul USR PLUS mai spune că în Timiș, vocea oamenilor e auzită și ascultată doar în momentul în care trebuie să plătească taxe și impozite. „Chiar dl. Dobra, în ultima perioadă, se laudă, s-a lăudat cu realizările din mediul privat. Exact ce face dl. Robu. Mai mult decât atât, face o campanie din bani publici. Deci face o campanie pentru președinția Consiliului Județean din banii noștri, din bani publici. Și mai mult, încearcă să păcălească electoratul din Timiș și să se distanțeze de PSD. Încearcă să facă o campanie sub un nou brand. Sunt exact aceleași principii pe care dl. Dragnea, fostul coleg al dânsului de partid, le-a folosit: tehnicile PSD prin care încearcă din banii publici să își facă campanie și să se mențină acolo, în funcția pe care o are”, mai spune Cristian Moș.

Print Friendly, PDF & Email