Administraţia Ciuhandu, acuzată de retrocedarea unui imobil către o persoană defunctă, pentru ca acest imobil să ajungă în proprietatea unui ONG

Protest Saul Beloia Foto Adrian PiclisanUn timişorean care se prezintă ofiţer SRI a protestat azi, în Parcul Central al Timişoarei, faţă de o decizie a administraţiei Ciuhandu, care a dispus retrocedarea unui imobil unei defuncte, pentru ca acest imobil să ajungă în proprietatea unui ONG.

 

Pe adresa redacţiei am primit, ieri seară, un mesaj, semnat „sau beloia”, prin care ne era anunţat, pentru această dimineaţă, un protest al unui singur cetăţean „şi nu unul oarecare”, pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central al Timişoarei. „Un ofiţer SRI, a cărui locuinţă a fost retrocedată în urmă cu 10 ani, chiar de Bobotează, unei persoane decedate, reproşează Primăriei, Prefecturii şi SRI-ului că au creat un nemeritat caz social. Protestatarul susţine că după un deceniu de la retrocedare încă nu îi cere nimeni nici să plătească chirie, nici să părăsească locuinţa. Până când nu va fi evacuat printr-o hotărâre a justiţiei, ofiţerul nu poate aplica pentru o altă locuinţa din portofoliul Primăriei”, se arăta în mesajul trimis.

Aşa cum a anunţat, omul – care pe profilul său de pe o reţea de socializare nu se prezintă ca ofţer SRI, ci „Saul Beloia, scriitor la Cotidianul Transilvan, Competitive Intelligence la KD Life şi Principal Investigator la Expert Elit” – a ieşit să protesteze, în această dimineaţă.

Într-o declaraţie pentru Evenimentul zilei, acesta afirmă că, între anii 1998 şi 2003 s-a judecat cu Primăria, pentru o locuinţă. „Îmi dăduseră contract de închiriere pentru o locuinţă, dar locuinţa era ocupată abuziv de nişte cetăţeni romi din Italia. Am dat în judecată pe toată lumea: Primărie şi pe acei romi, să-i evacuez. După cinci ani am intrat, cu executorul, în locuinţă. Primăria nu a vrut să-mi dea locuinţa. M-am dus cu avocata la primarul Gheorghe Ciuhandu şi i-am spus că-i execut scaunul şi maşina de serviciu. (…) Am intrat cu executorul, după două zile, în locuinţă, în anul 2003”.

În 2006, afirmă protestatarul, locuinţa a fost retrocedată unei persoane decedate. Adăugând: „De zece ani, nimeni nu vine să mă evacueze. Am luat legătura cu actualul proprietar, o fundaţie din Bucureşti, Fundaţia «Doctor Avram Imbroane” a Românilor de peste Hotare. M-am rugat de ei, le-am făcut hârtii, am găsit avocatul lor din Timişoara, m-am dus la el, domnul Cristian Clipa, care s-a ocupat de evacuarea altor chiriaşi sau chiar de izgonirea unor chiriaşi din locuinţă. Nu a vrut să mă dea în judecată. Şi eu, neavând titlu executoriu de evacuare, nu mă pot înscrie pe lista de priorităţi a Primăriei, pentru altă locuinţă socială, la care am dreptul.”

 

Foto: Evz

Print Friendly, PDF & Email