Astăzi a început mutarea în custodie, pe perioadă nedeterminată, de la Zoo Timişoara la Grădina Zoologică Ploiești a trei oi, trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu.
Reprezentanţii Primăriei spun că animalele rămase vor fi îngrijite în continuare către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea lor temporară sau definitivă, în condiții de siguranță, a către alte grădini zoologice partenere.
În perioada următoare 59 de animalele de la Grădina Zoologică Timișoara urmează a fi preluate de către Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial „Constantin Stere” Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, de Disciplina de Biologie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara şi de Cristian Gunther, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.
Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă începând cu data de 18 decembrie 2020, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene. Decizia a fost luată, în noiembrie 2020, fde primarul Dominic Fritz, după ce în spaţiul public au fost publicat fotografii cu un cerb extrem de slab care, de altfel, la câteva zile după aceea a murit.
La Grădina Zoologică erau, în decembrie anul trecut, 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea lor a fost aprobată de către consiliul local. “La Grădina Zoo nu s-au mai făcut investiţii de ani de zile şi trăieşte pe un buget enorm de mic, la limită, nu este un management profesionist pentru aceasta şi chiar dacă sunt acolo îngrijitori, habitatul nu este la standardele necesare”, declara, atunci, Dominic Fritz. Acesta mai spunea că situaţia de la Grădina Zoologică nu mai poate rămâne aşa, astfel că a luat decizia închiderii ei până când Municipalitatea va avea un concept de dezvoltare clar, până va face investiţii majore pentru a fi redeschisă ca o grădină zoologică educativă, unde animalele şi bunăstarea lor să fie pe primul loc.
În consecință, au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire.
La Grădina Zoologică erau, în decembrie anul trecut, 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea lor a fost aprobată de către Consiliul Local Timişoara.
Ultimele comentarii