Cerbul de la Grădina Zoologică din Timişoara a murit

Sursă foto: Facebook

Cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz, menţionând că nu a fost maltratat sau neglijat, ci bolnav. Acesta exclude ideea de a ţine în continuare deschisă pentru divertisment o grădină zoo care oferă animalelor condiții improprii de trai.

 

Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat, Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de trei săptămâni”, anunţă, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Acesta mai spune că animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014, condițiile improprii de viață contribuind la deteriorarea sănătății lor.

Decizia mea este să închid Grădina Zoologică, pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici. Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21”, anunţă primarul Timişoarei.

Acesta exclude ideea de a ţine în continuare deschisă pentru divertisment o Grădină Zoo care oferă animalelor condiții improprii de trai: „Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare.”

Print Friendly, PDF & Email