Exploratorul Alexandru Stermin vine la Universitatea de Vest din Timișoara

Alexandru Stermin. Foto. Arhivă personală

Biologul și exploratorul Alexandru Stermin, care a participat la numeroase expediții în junglele Americii de Sud și în Siberia, este invitat la Universitatea de Vest din Timişoara să vorbească despre cea mai recentă expediţie a sa, în jungla amazoniană din Brazilia.

 

Conferinţa susţinută de Alexandru Stermin, Întoarcerea la trib. O explorare a relaţiei om-natură în triburile din Brazilia, va avea loc marţi, 25 septembrie, de la ora 15 în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Alexandru Stermin, transmit organizatorii, va împărtăși povești fascinante din expedițiile sale, provocări și descoperiri despre echilibrul delicat dintre om și natură în comunitățile tribale din Brazilia: “Împreună, vom explora modalități prin care putem învăța din tradițiile acestora, pentru a găsi un mod de viață în armonie cu natura.”

Alexandru Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității “Babeș‑Bolyai” cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în Biologie și Teologie, a absolvit un masterat în Filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări), publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog (Presa Universitară Clujeană, 2017). Au urmat apoi Călătorie în jurul omului (2021, 2024), Căzuţi din junglă (2022) şi Privirea urangutanului (2024), toate trei fiind publicate la Humanitas. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității “Babeș‑Bolyai”, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

Conferinţa susţinută la Universitatea de Vest din Timişoara face parte din Săptămâna de iniţiere “Bun venit la UVT!”, parte a programului cultural national Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 şi este finanţat prin programul Timişoara.Next derulat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, cu fonduri allocate de stat prin bugetul Ministerului Culturii.

Print Friendly, PDF & Email