Teatrul German Timişoara, invitat la Festivalul de regie „Cătălina Buzoianu” de la Iași

Tschick. Foto: TGST

Teatrul German de Stat Timișoara va începe stagiunea 2024-2025 cu participarea la Festivalul de regie „Cătălina Buzoianu” – Teatru la puterea feminin!, de la Iași., unde va juca Tschick. De ce am furat mașina.

 

Spectacolul – o adaptare scenică de Robert Koall, după romanul lui Wolfgang Herrndorf –  regizat de Irisz Kovacs, va fi jucat în 10 septembrie, de la ora 22.30. Decorul și costumele îi aparțin Clarei Ștefana, dramaturgia este semnată de Rudolf Herbet, iar muzica este compusă de Adrian Piciorea.

În Tschick. De ce am furat mașina, publicul este invitat să călătorească cu Maik și Tschick, doi băieți din Berlin dezamăgiți de familiile lor, care decid să fugă de acasă cu o mașină furată. În aventurile cei doi vor întâlni oameni de tot felul, unii ca ei, alții complet diferiți, de la care vor învăța că oricât de complicată ajunge să fie viața, lucrurile care contează cu adevărat sunt prietenia, loialitatea și dragostea. Din distribuția spectacolului fac parte Robert Bogdanov-Schein, Marc Illich, Alma Diaconu, Ioana Iacob şi Alexandru Mihăescu.

Pentru acest spectacol, Irisz Kovacs a fost nominalizată la Gala Premiilor Uniter 2024 la categoria Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”) și a câștigat Premiul „Iulian Vișa” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2024.

Aflat la prima ediție, Festivalul de regie „Cătălina Buzoianu” – Teatru la puterea feminin!,  se va desfășura în perioada 7-11 septembrie, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Programul va cuprinde cele mai importante spectacole semnate de regizori-femei, din ultimele două stagiuni: 2022-2023 și 2023-2024. Manifestarea poartă numele Cătălinei Buzoianu (13 aprilie 1938 – 3 august 2019), personalitate emblematică a regiei românești de teatru, care a marcat o frumoasă perioadă de timp și destinele Naționalului ieșean.

În programul festivalului vor fi prezente producții provenind din teatre de stat sau independente, desfășurate pe parcursul a cinci zile, dar și evenimente conexe: dezbateri, lansări de carte, ateliere de lucru.

Selecția festivalului este asigurată de teatrologul Oana Borș, lector universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, pe baza unor criterii bine argumentate precum: risc estetic, spirit de avangardă, deschidere spre alte arte, perspective profunde față de realitățile unei lumi care se schimbă sub ochii noștri.

Bilete au fost puse în vânzare pe myticket.ro.

https://www.myticket.ro/bilete/23959/tschik-de-ce-am-furat-masina-teatrul-german-timisoara-10-septembrie-2024-sala-de-teatru-la-cub-iasi.html

 

 

Print Friendly, PDF & Email