Teatrul German de Stat Timișoara, la Festivalul de Teatru Scurt Oradea

de-fapt-e-frumos-4Teatrul German de Stat Timișoara va fi prezentat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea cu spectacolul „De fapt e frumos”, de Volker Schmidt.

 

Actorii Teatrului German de Stat Timișoara vor juca spectacolul De fapt e frumos, 29 septembrie, la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea.

Textul, regia și decorul spectacolului Teatrului German de Stat Timișoara De fapt e frumos sunt semnate de însuși autorul Volker Schmidt, reputat dramaturg, actor și regizor austriac, ale cărui piese sunt traduse în 11 limbi, fiind prezentate la Theatertreffen Stückemarkt din Berlin, anunţă reprezentanţii TGST.

Costumele sunt realizate de Nina Kroschinske, din Berlin, iar light-design-ul, de Botond Nosz. Din distribuție fac parte actorii TGST Konstantin Keidel, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Richard Hladik, Anne-Marie Waldeck și Oana Vidoni.

De fapt e frumos priveşte îndeaproape relațiile unei generații care se remarcă prin fuga de obligații, fiind mereu în căutarea a ceva mai bun. Un spectacol despre oameni în jurul vârstei de 30 de ani, bine instruiți, care trec de la un job temporar la celălalt, sunt mereu pe drumuri și trăiesc în locuințe semi-mobilate, dar ale căror profiluri pe rețelele de socializare sunt actualizate non-stop și puse la punct. În spatele banalității prezentării sinelui pe Facebook se ascunde însă drama căutării relaţiei potrivite.

Vreau să lucrez cu plăcere și pasiune. Vreau să explorez omul și să îl arăt cu toate secretele și contradicțiile sale. Vreau să arăt că nimeni nu este singur cu întrebările și problemele cu care se confruntă. Este vorba despre o viziune universală asupra omului, despre coeziunea generată prin trăirile și evocările situațiilor de pe scenă”, spune Volker Schmidt, despre miza acestui spectacol și despre filozofia sa de lucru.

Festivalul de Teatru Scurt, ajuns la cea de a XXII-a ediţii, are loc în perioada 25 septembrie – 2 octombrie, fiind component al Festivalului Internațional de Teatru Oradea, aflat la cea de-a IV-a ediție. Anul acesta, selecţia a fost realizată de către criticul de teatru Doru Mareș.

Print Friendly, PDF & Email