Târgul de Vară, spațiu pentru aprovizionarea timișorenilor cu fructe și legume

Sursă foto: Pieţe SA

Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA anunţă că lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali.

 

La solicitarea comunității și pentru promovarea producătorilor locali, în parcarea de pe strada Frasinului, zilnic, până în data de 31 august, va fi organizat Târgul de Vară.

“În ultimele luni am primit multe solicitări de la timișorenii din zonă să găsim o soluție ca ei să aibă la dispoziție o mică piață unde să își facă cumpărăturile zilnice. Așa că am convenit cu cei de la Piețe ca pe perioada verii să testăm un nou concept și să vedem care va fi răspunsul producătorilor și interesul cumpărătorilor”, declară primarul Dominic Fritz.

Prima zi a Târgului de Vară este programată sâmbătă, 20 iulie, cu program între orele 7 și 17, în parcarea de pe strada Frasinului, unde vor fi amplasate zece mese pentru desfacerea și vânzarea produselor. Fiecare comerciant va avea asigurat mobilier, iar zona va fi prevăzută și cu pubele pentru colectarea deșeurilor și toalete ecologice. Târgul se va desfășura de luni până vineri, între orele 7 și 19, sâmbăta – de la 7 la 17, iar duminica – în intervalul 7 -11.

În paralel, transmite Municipalitatea, în Piețele 700, Doina și Lipovei continuă investițiile pentru îmbunătățirea condițiilor atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători, după 20 de ani fără lucrări serioase de modernizare. Ritmul lucrărilor revine la normal, după câteva probleme neprevăzute pe șantiere, precum rețele de utilități care impuneau intervenții. Până în prezent, în

Piața 700 a fost montată instalația de climatizare în piața de flori, iar în Piața Doina au fost finalizate lucrările de reparații și hidroizolație la hala de lactate și reparațiile la grupurile sanitare. În Piața Lipovei, după reparații la acoperișul complexului, reabilitarea interioară și exterioară a clădirii și reamenajarea platformei, urmează montarea instalației de climatizare și a sistemului de monitorizare video, precum și a copertinei. Pentru Piețele 700 și Doina, SC Piețe SA mai are de executat copertinele și asfaltarea platoului.

La finalul lucrărilor, în toate piețele, fructele și legumele proaspete vor fi expuse spre vânzare pe mobilier și mese noi, declară reprezentanţii Primăriei.

 

Print Friendly, PDF & Email