Centrul de legume și fructe de la Tomantic se apropie de finalizare

Lucrările de construcții și montaj la centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl realizează în Tomnatic sunt finalizate în proporție de 85%, în avans considerabil față de termenii contractuali, transmit reprezentanţii administraţiei judeţene.

 

Infrastructura și suprastructurile halei principale şi ale șopronului, cu o suprafață de 845 mp, la fel și foișorul sunt finalizate. Instalațiile interioare de apă-canal și pluviale, instalațiile frigorifice și electrice, drumurile, aleile, platformele și sistemul de încălzire sunt deja realizate. În ceea ce privește compartimentările interioare și arhitectura, acestea sunt efectuate în proporție de 95%. În perioada următoare, se va face branșamentul electric, iar antreprenorul va comanda liniile tehnologice necesare, transmit reprezentanţii Consiliului Județean Timiș. . Conform contractului, constructorul are ca termen de predare a obiectivului luna noiembrie 2023.

Centrul de legume și fructe, spun reprezentanţii administraţiei judţene, va veni în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, precum și al celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc.

În urma investiției vor fi create 28 de noi locuri de muncă. Depozitul va avea rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă – primăvară sau chiar până în perioada noilor producții. De asemenea, depozitul trebuie să asigure condițiile tehnologice pentru preluarea, păstrarea sau tranzitarea produselor horticole.

Valoarea contractului de proiectare, execuție şi asistență tehnică din partea proiectantului este de aproape 24 milioane lei (cu TVA inclus), fiind ajustat în urma creșterii prețurilor la materiale.

Print Friendly, PDF & Email