Întâlnire consultativă privind Centrul de Legume și Fructe de la Tomnatic

Consiliul Judeţean Timiş organizează o întâlnire consultativă care aduce în discuţie variantele de operaționalizare a viitorului Centru de Legume și Fructe de la Tomnatic, investiție care urmează a fi finalizată în luna noiembrie.

 

Întâlnirea consultativă va avea loc luni, 13 martie, începând cu ora 15, în Sala Multifuncțională a Consiliului Judeţean Timiş. Întâlnirea va avea loc inclusiv online, iar potențialii operatori privați și persoanele interesate sunt invitaţi să-și anunțe prezența la adresa de e-mail simona.mirciov@cjtimis.ro sau la numărul de telefon 0256 406488, persoana de contact fiind Simona Mirciov, consilier superior la Serviciul de Administrare a Patrimoniului din cadrul CJ Timiş.

Administraţia judeţeană urmăreşte să informeze potențialii operatori privați despre acest proiect şi să realizeze o analiză preliminară privind interesul operatorilor privați din sectorul legume fructe faţă de concesionarea sau închirierea de spaţii.

entrul de legume și fructe, amplasat în zona Tomnatic, vine în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv al celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc. Zona  a fost aleasă în urma unui studiu realizat, la cererea Consiliului Județean Timiş, de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului privind sectorul de legume și fructe la nivelul județului.

Investiția este amplasată pe un teren de 11.500 mp, iar costurile cu utilajele și echipamentele tehnologice se ridică la peste un milion de euro.

Întreg contractul, de proiectare și execuție, se ridică la aproape 20.6 milioane lei și include și dotarea cu echipamente, precum linii de sortare, colectare, refrigerare etc. Antreprenorul are la dispoziție 20 de luni pentru a preda obiectivul, dar, spun reprezentanţii CJ Timiş, se vor depune toate eforturile pentru micşorarea acestui termen.

Print Friendly, PDF & Email