USR Timișoara afirmă că proiectul de modernizare a bulevardului Cetății, revendicat public de fostul primar Nicolae Robu, nu este al fostului edil, acesta fiin început sub administraţia Ciuhandu.
„Primii pași pentru Reabilitarea Bulevardului Cetății au fost făcuți, la sfârșitul anului 2009, de Administrația condusă de Gheorghe Ciuhandu, odată cu aprobarea HCL-476/15.12.2009. Timp de 10 ani, dosarul s-a umplut de praf în sertarele Primăriei. A fost scos în anul electoral 2020, când a fost organizată licitația. Cu 14 zile înainte de alegeri, într-un exercițiu de imagine, Nicolae Robu, însoțit de reprezentanți ai Primăriei și cei ai firmei câștigătoare, preda amplasamentul constructorului. La data predării amplasamentului, «proiectul meu» nu avea proiect tehnic”, transmite USR Timişoara, într-un comunicat.
În 2022, reaminteşte USR Timişoara, după revizuirea dosarului privind reabilitarea și întocmirea proiectului tehnic, „administrația Fritz a dat emis ordinul de începere a lucrărilor. A fost momentul în care Nicolae Robu a început să împrăștie în spațiul public ideea că Reabilitarea Bulevardului Cetății este proiectul său. Ideea a fost preluată și de susținătorii fostului edil”.
După 15 ani de la primii pași, lucrările de reabilitare a bulevardului Cetății s-au încheiat, în februarie 2024, odată cu reluarea circulației tramvaielor.
Prezent la momentul festiv, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost întrebat de ce se ferește să-i recunoască meritele lui Nicolae Robu din acest proiect. „Uneori mi se reproșează că nu recunosc și contribuția predecesorului meu la investițiile din Timișoara și de aceea vreau să spun un mare mulțumesc domnului primar Ciuhandu, care în 2009, în decembrie, a votat în Consiliul Local studiul de fezabilitate pentru acest proiect și mă bucur că aproape 15 ani mai târziu, putem să și călătorim pe acest bulevard, reabilitat atât pe carosabil cât și cu tramvai”, a răspuns Dominic Fritz.
USR Timişoara susţine că acesta nu este singurul proiect pe care Nicolae Robu l-a moștenit de la Administrația Ciuhandu, căruia nu i-a mulțumit și nici măcar menționat numele: „Robu s-a plâns în nenumărate rânduri de «greaua moștenire» a lui Gheorghe Ciuhandu. Chiar și la șase ani după ce obținuse primul mandat. Gheorghe Ciuhandu i-a lăsat lui Nicolae Robu o moștenire de «doar» 37 de proiecte cu finanțare europeană. Dintre acestea, cele mai importante sunt pasajul Michelangelo; reabilitarea Centrului istoric; reabilitarea malurilor canalului Bega, extinderea rețelei de firobus în Dumbrăvița și Ghiroda, modernizarea Maternității de pe str. Odobescu (a inclus și dotarea cu aparatură), modernizarea și echiparea liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau și J.L. Calderon. Conform declarațiilor date de Gheorghe Ciuhandu, valoarea totală a proiectelor primite de Nicolae Robu a fost de peste 170.000.000 euro.”
Ultimele comentarii