Nicolae Robu: “Mă voi ocupa personal de proiectul de reabilitare a clădirii Facultăţii de Muzică”

Primarul Timişoarei promite că se va ocupa personal de proiectul de reabilitare a clădirii în care funcţionează Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest Timişoara, de pe ai cărei pereţi au căzut recent bucăţi de tencuială şi un grilaj metalic, după ce angajaţii Municipalităţii nu şi-au făcut treaba timp de doi ani.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat azi că se va ocupa personal de reabilitarea clădirii monument istoric „Primăria Veche”, în care funcţionează Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest, care este proprietate a Primăriei. „Cer de doi ani să se genereze un proiect pentru reabilitarea acelei clădiri, în totalitate, de la faţada exterioară la pereţii din curtea interioară şi curtea respectivă, până la interiorul clădirii şi acoperiş. Totul este foarte vechi şi trebuie reabilitat în întregime”, a declarat azi, citat de Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Primarul se declară deranjat de faptul că angajaţii Primăriei nu lucrează în ritmul cerut de el, dar spune că nu-i poate sancţiona prea aspru, întrucât se ajunge în instanţă, unde „de obicei, angajaţii câştigă împotriva instituţiilor şi ţi se râde în nas”.

„Personal, urmăresc sute de proiecte. Oamenii au cu totul alte obiceiuri decât s-ar potrivi cu stilul meu de lucru. Eu vin mereu cu abordare în forţă. Împing lucrurile pe fiecare proiect (…) şi îmi pun consilierii să mai meargă, între intervenţiile mele săptămânale, peste aparatul de specialitate şi să spună că i-a trimis domnul primar să vadă cum stau proiectele”,a mai spus Nicolae Robu.

Edilul a anunţat de mai mult timp că imobilul Primăriei Vechi va intra în reabilitare, dar acum a aflat că proiectul de reabilitare nici nu este întocmit, iar formalităţile vor dura mult, pentru că va fi necesar şi avizul comisiei de Monumente a Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş.

Primarul a mai amintit că nu a fost informat personal că ar exista vreun document de sesizare din partea Universităţii de Vest din Timişoara că ar trebui să se intervină în regim de urgenţă acolo pentru reparaţii, dar acum s-au luat măsurile pentru protejarea studenţilor şi a celorlalţi angajaţi ai facultăţii.

Biroul de presă al UVT a anunţat luni că prin contractul de comodat semnat în 2015 între Universitate şi Primărie, Municipalitatea se obligă să execute lucrările de reparaţii curente sau capitale în ce priveşte fundaţia, acoperişul, zidul exterior (tencuiala), uşa de acces, ferestrele.
Citeşte şi: Universitatea de Vest: „Am înștiințat Primăria, în repetate rânduri, despre starea precară a clădirii Facultăţii de Muzică”

 

Print Friendly, PDF & Email