Discuţii publice despre proiectul „Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, iniţiate de primarul Nicolae Robu

Edilul Timişoarei îşi anunţă intenţia de a organiza, în perioada următoare, întâlniri cu personalități culturale ale orașului, dar şi cu cetăţenii interesaţi de proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021, pentru a le oferi informaţii privind conţinutul şi stadiul acestuia, , dar şi pentru a primi sugestii de îmbunătăţire a lui.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că, în perioada următoare, intenţionează să organizeze întâlniri cu personalitățile culturale ale orașului, dar şi cu cetăţenii interesaţi de proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021 pentru a le oferi informaţii privind conţinutul şi stadiul acestuia, dar şi pentru a primi sugestii, idei de mai bine. Şi asta „având în vedere că proiectul «Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2021» a fost gândit ca un proiect al comunității noastre – și așa trebuie să rămână și garantez că va și rămâne așa!”, scrie, azi, Nicolae Robu pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

În spiritul transparenței promovate de cu consecvență, mai spune acesta, a decis ca în perioada imediat următoare să organizeze, în Sala de Consiliu a Primăriei, o întâlnire deschisă cu personalitățile culturale ale orașului, dar şi cu cetăţenii, care doresc să se informeze asupra proiectului ca și conținut și stadiu, respectiv să facă observații și să vină cu sugestii, cu idei de mai bine.

De asemenea, anunţă că doreşte să facă cunoscute veniturile Asociației Timișoara Capitală Culturală – mai precis contribuțiile financiare ale tuturor structurilor și persoanelor care au sprijinit financiar proiectul din 2013 până în 31 decembrie 2017 – şi cheltuielile, pe capitole, făcute în aceeaşi perioadă.

Nicolae Robu subliniază că vrea să facă cunoscut el însuşi, „dincolo de comunicarea pe care o face Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană” ce și-a propus Asociația, ca evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente, pentru anul 2018.

Edilul Timişoarei transmite că vrea să aducă la cunoştinţa publică evenimentele culturale pe care și le-a propus Primăria pentru 2018, singură sau în parteneriat cu alte oraşe sau judeţe, dar şi pe cele organizate cu acordul Municipalităţii, de diverși alți actanți culturali din oraș, toate în contextul titlului de viitoare capitală culturală europeană.

De asemenea, anunţă Nicolae Robu, vrea să facă cunoscute obiectivele infrastructurale pe care Primăria le-a asumat prin proiectul de candidatură, sursele de finanțare și stadiul de realizare, dar şi obiectivele infrastructurale, de modernizare, înfrumusețare și mai bună funcționalizare a orașului asumate de Municipalitate în afara obligațiilor cuprinse în proiectul de candidatură.

Primarul subliniază că la aceste întâlniri publice va fi invitată și Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Print Friendly, PDF & Email