12 tone de deșeuri, ridicate de lângă perdeaua verde a Timişoarei

Foto: PMT

Primăria Timișoara împreună cu parteneri din societatea civilă și instituții publice a efectuat, în luna martie, plantări la perdeaua verde a Timișoarei. Odată cu acestea au fost demarate și acțiuni de salubrizare a zonei, fiind ridicate în ultima săptămână 12 tone de deșeuri abandonate ilegal în zona de nord a orașului.

 

Responsabilitatea menținerii zonelor publice în norme civilizate de igienă și curățenie revine și fiecărui cetățean în parte, atrag atenţia reprezentanţii Primăriei Timişoara: „Fenomenul abandonului deșeurilor pe domeniul public ne afectează pe toți, pune presiune pe bugetele de salubrizare gestionate din bani publici și reprezintă o problemă de sănătate publică. Fiecare cetățean are posibilitatea de a preda gratuit deșeurile la punctele de colectare autorizate, o modalitate legală, salubră și civilizată de a gestiona resturile menajere și cele din construcții, preferabilă transportului ilegal și abandonului pe domeniul public.”

În Timişoara există patru puncte de colectare gratuită, în care timișorenii pot depozita, prin aport voluntar, mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze și crengi, precum și deșeuri rezultate din construcții și demolări. De anul trecut, pot fi predate gratuit la centrele menționate mai sus și deșeuri din polistiren și carton provenite din ambalaje ale unor obiecte voluminoase sau electrocasnice. Adresele și orarele obișnuite ale celor patru punctelor de colectare sunt următoarele: Calea Torontalului, nr. 94, Calea Moșniței, nr. 2-4 şi str. A. Imbroane, nr. 70 (de luni până vineri, între orele 9-19, iar sâmbăta, între orele 8-16) şi pe str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3) (de luni până vineri, între orele 9-17, iar sâmbăta, între orele 8-16).

În aceste locații, cetățenii pot transporta și preda gratuit, în baza actului de identitate, următoarele cantități de deșeuri:

  • 3 mc/lună deșeuri vegetale, cu recomandarea ca frunzele și iarba să fie depozitate în saci, iar crengile tăiate la aproximativ 50 cm;
  • 5 mc/lună deșeuri voluminoase de uz casnic, cu recomandarea demontării / dezasamblării deșeurilor voluminoase de uz casnic;
  • 1 mc/lună deșeuri provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări, cu recomandarea ca acestea să fie depozitate în saci rezistenți.
Print Friendly, PDF & Email