Cristian Moş: „Retim, principalul vinovat de aruncarea a tone de deșeuri în râul Timiş”

Cristian Moş, candidatul Alianței USR PLUS la Consiliul Judetean Timiş, susţine că are dovezi că, de mulți ani, tone de deșeuri au fost aruncate în râul Timiş, cu complicitatea unor instituții din judeţ: „Operatorul Retim este principalul responsabil, cu complicitatea Gărzii de Mediu, cu complicitatea CJ Timiș și cu indiferența (intenționată) a autorităților locale”, acuză Cristian Moş.

 

Acesta mai spune că tot ce aruncă timişenii la gunoi – de la medicamente, uleiuri, vopsele, produse cosmetice, săpunuri, soluții de curățat – ajunge în râul Timiș.

Este un dezastru ecologic, dar este făcut în timp, cu seriozitate și perseverență de o firmă care nu are niciun interes să-și facă treaba corect, cu complicitatea instituțiilor corupte. Corupte, nu doar indiferente, pentru că oamenii care au tras semnale de alarmă au fost amenințați și apoi forțați să-și dea demisia. Eu am mers acolo săptămâna trecută, împreună cu colegii mei, în urma plângerilor celor din zonă, care efectiv nu-și mai puteau trăi viețile din cauza mirosurilor insuportabile”, declară Cristian Moş. Acesta spune că nu şi-a imaginat că există „un dezastru ecologic în județ”.

Preşedintele USR Timiş susţine că, deşi stația de epurare de la Ghizela este depășită și aruncă apă contaminată în Timiș, este prezentată drept un succes al administrației.

Cristian Moş afirmă însă că există soluţii pentru remedierea problemei: „USR Timiș chiar a propus o instalație de biofermentare pentru a remedia aceste probleme, pe care le intuiam în urma analizelor trimestriale pe care le fac Apele Române.”

Print Friendly, PDF & Email