110 tone de gunoaie aruncate ilegal, ridicate din Kuncz

Foto: Constantin Duma

Primăria Timişoara împreună cu Retim au ridicat din cartierul Kuncz, doar în ultimele zile, 110 tone de deșeuri ilegale. Acțiunea, avertizează primarul Dominic Fritz, îi costă pe toți timișorenii aproximativ 200.000 de lei.

 

„În Kuncz am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Acţiunea ne va costa 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de Salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane”, a declarat azi primarul Timișoarei, Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că avem de-a face cu un fenomen sistemic cauzat de firme neautorizate care oferă servicii de ridicare a deșeurilor, pentru ca apoi să le abandoneze pe domeniul public și a făcut apel la timișoreni să nu mai contracteze astfel de firme: „Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm.”

Print Friendly, PDF & Email