A doua parte a trilogiei teatrale timișorene Orașul paralel va avea trei reprezentații în luna ianuarie. Orașul paralel 2: Fabric oferă o experiență neobișnuită – un spectacol, o ocazie inedita de a vizita clădirea Centrului Reformat Noul Mileniu, dar și un joc pentru detectivi amatori.
Spectatorii vor porni pe urmele Florei, personajul misterios despre care nimeni nu mai știe nimic, urmărind-o pe fiica sa, Agnes, și apoi alte șase personaje. Labirintul de povești personale și destine tragice creat de scriitorul Ștefan Peca se potrivește în încăperile Centrului Reformat Noul Mileniu. Spectacolele vor avea loc în 15 şi 16 ianuarie, de la ora 17. Centrul Reformat Noul Mileniu – biserică inaugurată în 2019, pe malul Begăi, după proiectul renumitului arhitect Imre Makovecz, considerată o capodoperă arhitecturală – va putea fi explorat de spectatori în timp ce recompun viața Florei ca un puzzle.
Locul de întâlnire este la stația de vaporetto Corneliu Coposu (Podul Decebal de lângă Parcul Copiilor), de unde spectatorii vor fi preluați de un autobuz până la Centrul Reformat. Traducerea în română, germană, engleză sau maghiară se face pentru fiecare spectator prin intermediul aplicației create pentru proiect de către Universitatea Politehnica, de aceea spectatorii au nevoie de un smartphone, o aplicație de citire coduri QR și căști audio.
A treia reprezentație, din 19 ianuarie, tot de la ora 17, va fi în deschiderea Festivalului Teatrelor Maghiare care are loc în 19-26 ianurie la Teatrul „Csiky Gergely”.
Spectacolul imersiv a fost creat de dramaturgul Ștefan Peca și regizorul Ana Mărgineanu cu actori de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și de laTeatrul German de Stat, pentru proiectul Dileme Urbane: Orașul Paralel dezvoltat de Asociația Culturală Diogene, finanțat de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Orașul paralel face parte din Programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și cuprinde spectacole care au loc în zonele Iosefin (premiera a fost în 2021), Fabric (2022) și Elisabetin (2023).
Biletele au preț unic de 40 de lei și se pot lua de la Casa de bilete a Teatrului Maghiar (de luni până vineri între orele 13-19 și cu două ore înainte de spectacolele din week-end) sau online: ticket.tm-t.ro/ro.
Ultimele comentarii