Povești urbane din cartierul Fabric,aduse pe scenă

Centrul Cultural Basca anunţă că va da startul, în curând, repetițiilor pentru proiectul Fabric, un demers de cercetare culturală și explorare artistică a poveștilor urbane din unul dintre cele mai reprezentative cartiere ale orașului Timișoara: cartierul Fabric.

 

În urma procesului de cercetare efectuat în parteneriat cu realizatorii site-ului heritageoftimisoara.ro, echipa proiectului anunţă că trece la punerea în scenă a unui text dramatic românesc inspirat din povești specifice celor 300 de ani de istorie a cartierului Fabric. Clădirea-nucleu ce stă drept sursă de inspiraţie pentru spectacol este Palatul Ștefania, supranumit și „Casa cu maimuțe”, care, în numai un secol, a trecut prin nenumărate transformări pe care proiectul şi-a propus să le exploreze.

Echipa artistică este formată din dramaturgul Andrei Ursu, regizorul Alexandru Mihăescu şi artista vizuală Kristina Malajmare, responsabilă de componenta multimedia a acestui proiect cultural, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Spectacolul îi va avea în distribuţie pe actorii Ana Ursu, Victor Manovici și Costa Tovarnisky.

Premiera este programată pentru toamna acestui an. Pe lângă reprezentaţiile la sediul Basca, este prevăzut un turneu în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Andrei Ursu a câştigat Concursul Naţional de Dramaturgie în 2010, fiind selectat ca rezident pe dramaturgie la FILIT 2018, Iaşi. Textele scrise de el au fost montate, sau au avut spectacole lectură la: Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Naţional Craiova, Thea tre de l’Opprime Paris, Theater X Berlin, Teatrul „Csiky Gergely” Timişoara, Teatrul „Luceafărul” Iaşi, Teatru’ Linia lu’ 7 Timişoara şi Basca.

Alexandru Mihaescu este regizor și actor, a absolvit cursurile Universității de la Rostock/ Germania și la UNATC București și a montat mai multe spectacole în teatrele din Timișoara și din țară, cel mai recent fiind Europa, la Teatrul German din Timișoara, în stagiunea precedentă.

Kristina Malajmare este ilustratoare şi graphic designer. A absolvit Facultatea de Arte şi Design din Timișoara. Îi place să se joace cu formele și culorile pentru a transmite stări și emoții. A creat pentru diferite proiecte din domeniul cultural, printre care se enumera Heritage of Timisoara și Institutul Intercultural.

Print Friendly, PDF & Email