6.722 de persoane s-au vaccinat, la acest sfârşit de săptămână, în cadrul Maratonului Vaccinării de la Timișoara.
Din numărul total, 1.600 de persoane au fost vaccinate având programare prin platforma informatică, iar restul, fără programare, doar pe baza buletinului. Vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer.
Maratonul Vaccinării a început vineri, 23 aprilie, după-amiaza, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara și s-a încheiat luni, 26 aprilie, la ora 8.
Peste 600 de medici şi asistenți de la toate spitalele din Timișoara și studenţi de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.
Medicul ATI Dorel Săndesc, preşedintele Asociației pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoşanu” din Timişoara, iniţiator al acestei acţiuni, spune că este un moment de graţie al comunităţii medicale locale, care a reuşit să îţi unească eforturile. „Este un moment deosebit şi al comunităţii medicale care transmite mesajul comunităţii. Sperăm ca acest eveniment să fie un strigăt care să se transforme în bulgărele de zăpadă la nivelul întregii ţări. Cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marşeze la un mesaj adevărat, din suflet, onest, şi am văzut acest val de încredere în mesaj, în vaccinare”, mai spune, citat de Agerpres, Dorel Săndesc care anunţă că cei care au pus umărul la organizarea acestui maraton al vaccinării se vor implica şi în alte campanii de vaccinare.
Oficialii Centrului Naţional de Vaccinare transmit mulțumiri tuturor voluntarilor, medicilor, asistenților, studenților și autorităților locale pentru acest eveniment al vieții și al speranței şi anunţă că, după modelul Timişoarei, urmează Maratonul Vaccinării de la București, în zilele de 7-9 mai.
Ultimele comentarii