Sute de medici și voluntari din Timișoara, implicați în Maratonul Vaccinării

Foto: RO Vaccinare

Trei zile și 10.000 doze de vaccin Pfizer pentru până la 30 de fluxuri de vaccinare. Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști, reprezentanți ai societății civile și întreaga administrație publică locală își unesc forțele într-o inițiativă comunitară fără precedent, pentru a ajuta Timișoara să revină la normalitate.

 

În perioada 23-25 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, se va desfășura un adevărat maraton de vaccinare, sub sloganul “Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua, cât și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timișorenii care doresc să se vaccineze.

„Ca medici în secții de Terapie Intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Dar acum, față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți timișorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare și să vină la Maratonul Vaccinării”, declară dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.

Dr. Dorel Săndesc. Sursă foto: Revista 22

Acesta salută gestul de solidaritate al Camerei de Comerț, Industrie li Agricultură Timiș, care a pus la dispoziție gratuit complexul CRAFT, cu toate facilitățile, asigurând astfel o locație excepțională pentru desfășurarea Maratonului Vaccinării.

Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm toți. Dacă știu ceva, e că timișorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toți timișorenii să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Acum, la Maratonul Vaccinării, e momentul să ne demonstrăm dragostea pentru ai noștri și pentru Timișoara. Acum e momentul pentru victoria unei comunități unite în fața virusului”, transmite și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Dominic Fritz. Sursă foto: Facebook

Accesul la vaccinare este gratuit, dar se face pe bază de programare. Oricine se poate programa online, pe platforma RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro), sau telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) sau la call center-ul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (0356.406.517).

Organizatorii Maratonului Vaccinării sunt Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara și Primăria Municipiului Timișoara, iar parteneri în organizarea evenimentului sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Instituția Prefectului Timiș și Consiliul Județean Timiș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email