Peste 2300 de persoane, imunizate în prima zi a Maratonului Vaccinării de la Timișoara

Foto: Virgil Simonescu / Inquam Photos

În prima zi a Maratonului Vaccinării, acțiune de voluntariat fără precedent în România, derulat sub sloganul “Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”, s-au imunizat anti-covid 2.300 de persoane.

 

Maratonul Vaccinării are loc în acest weekend la Centrul Regional de afaceri Timișoara. Vaccinarea se face fără programare, non-stop, iar vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.

În această acțiune de voluntariat, fără precedent în România, începută vineri, 23 aprilie, la ora 16, și care se va încheia luni, 26 aprilie, la ora 8, sunt angrenați sute de medici, asistenți de la toate spitalele din Timișoara și studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”.

Dorel Săndesc (dreapta), alături de medici voluntari, la Maratonul Vaccinării. Sursă foto: Facebook / Dorel Săndesc

Maratonul Vaccinării a fost inițiat de Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu”, condusă de medicul Dorel Săndesc, care este și șeful Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Timișoara.

Puțin înainte de miezul nopții, acesta scria pe pagina sa de Facebook: „Am timp de o primă pauză, este ora 23,48. Maratonul Vaccinării de la CRAFT merge mai departe, oamenii continuă să vină… Noi, voluntarii, suntem obosiți, dar fericiți. A venit «schimbul doi», dar nu ne vine să plecăm, de parcă nu am vrea să ieșim din visul devenit realitate! Timișoara, I love you!”

Foto: RO Vaccinare / Facebook

 

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19 anunță că își propune organizarea a cât mai multe evenimente de acest fel, alături de autoritățile locale, menite să susțină ritmul campaniei de vaccinare și să faciliteze accesul tuturor la vaccinare.

Organizatorii Maratonului Vaccinării sunt Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara și Primăria Municipiului Timișoara, iar parteneri în organizarea evenimentului sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Instituția Prefectului Timiș și Consiliul Județean Timiș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email