Invocând rezultatele unui sondaj de opinie realizat zilele trecute, în urma căruia majoritatea timişorenilor sunt de acord cu ele, primarul Timişoarei anunţă că Municipalitatea va susţine în continuare mai multe tipuri de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun. Cu o excepţie.
USR Timişoara acuza, zilele trecute, prin vocea vicepreşedintelui său, Ruben Laţcău, că numărul călătorilor transportați gratuit a crescut în anul 2016, raportat la anul 2015, cu peste 370%, „un lucru inimaginabil pentru o Primărie «liberală» care ar trebui să încurajeze inițiativa individuală, nu subvenţiile dintr-un buget local aflat în dificultăţi financiare evidente.”
USR Timişoara mai spunea că acesta este rezultatul unui calcul politic cinic, bazat pe conservarea bazinului electoral, pe careprimarul Timişoarei, Nicolae Robu l-ar fi făcut „pe spatele contribuabililor timişoreni, al angajaţilor STPT şi al viitorului transportului public din Timișoara”.
Imediat după aceea, primarul Timişoarei a anunţat, pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că iniţiază un sondaj de opinie cu privire la gratuităţile acordate unor categorii de utilizatori ai transportului public. „În ultima vreme, concurenții / adversarii politici m-au criticat pentru gratuitățile în vigoare în Timișoara pe mijloacele de transport în comun. Vreau să aflu părerea dumneavoastră, stimați timișoreni și în acest sens”, anunţa Nicolae Robu, invitând timişorenii să se propunţe în privinţa a zece tipuri de gratuităţi.
Astăzi, primarul Timişoarei a făcut publice rezultatele acestui sondaj de opinie, anunţând că majoritatea celor care au răspuns sunt de acord cu gratuităţile, cu o excepţie, şi, prin urmare, Primăria va continua să le susţină.
„Sondajul a dovedit, o dată în plus, că ceea ce face administrația Robu este în consonanță cu punctele de vedere ale cetățenilor Timișoarei, în majoritatea lor substanțială. Deci, vom continua să asigurăm gratuitățile cu care i-am obișnuit pe timișoreni, încurajând, astfel, folosirea mijloacelor de transport în comun, cu o singură excepție, în cazul căreia repondenții s-au pronunțat clar împotrivă, poziție pe care o am și eu, personal.”
Prin urmare, cei care nu vor mai beneficia de gratuitate sunt angajații unor organizații și fundații cu activitate în domeniul transporturilor. Rezultatele sondajului de opinie iniţiat de edilul Timişoarei, săptămâna trecută, la care au răspuns 1375 de persoane, arată în felul următor:
- Gratuități pentru pensionari – 63.8% din repondenți sunt de acord, 36.2% nu sunt de acord.
- Gratuități pentru preșcolari și elevi – 84.3% pentru, 15.7% împotrivă.
- Gratuități pentru studenți – 70.7% pentru, 29.3% împotrivă.
- Gratuități pentru revoluționari – 54.1% pentru, 45.9% împotrivă.
- Gratuități pentru cetățenii de onoare ai oraşului – 56.9% pentru, 43.1% împotrivă.
- Gratuități pentru nevăzători, hipoacuzici și persoane cu dizabilități locomotorii – 97.1% pentru, 2.9% împotrivă.
- Gratuități pentru persoane fără venituri, altele decât venitul minim garantat de stat – 59.8% pentru, 40.2% împotrivă.
- Gratuități pentru persoanele cu atribuții de control în mijloacele de transport în comun – 53.7% pentru, 46.3% împotrivă.
- Gratuități pentru angajații unor organizații și fundații care se ocupă de copii cu dizabilități și persoane cu diverse probleme – 63.2% pentru, 36.8% împotrivă.
- Gratuități pentru angajații unor organizații și fundații cu activitate în domeniul transporturilor – 23.2% pentru, 76.8% împotrivă.
Ultimele comentarii