Facultatea de Sociologie şi Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara a lansat un program de cercetare care sprijină fumătorii care doresc să renunțe la fumat. peste 50 de fumători care au apelat la acest program fac progrese considerabile pentru a renunța la tutun, fie cu ajutorul unui tratament medicamentos, fie cu ajutorul unui program de consiliere de grup.
Acest program de cercetare care sprijină fumătorii care doresc să renunțe la fumat a fost lansat la începutul lunii noiembrie, de către Departamentul de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. “Studiul își propune implementarea mai multor metode de intervenție care ajută la renunțarea la fumat, precum și compararea eficienței lor”, spune prof. univ. dr. Alin Gavreliuc, decanul Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Persoanele interesate beneficiază gratuit de produse farmaceutice sau de consiliere de grup (ambele metode și-au dovedit deja eficiența în renunțarea la fumat). Persoanele înscrise vor participa la întâlniri periodice în intervalul 25 noiembrie – 20 decembrie 2013, care vor include și parcurgerea unor exerciții cu ajutorul calculatorului.
În cercetare vor fi incluși timișorenii cu vârsta de peste 18 ani, cu studii medii sau superioare și un nivel minim de familiarizare cu calculatorul (au utilizat calculatorul sau tableta în ultimii doi ani), care doresc să renunțe la fumat. Persoanele interesate se pot înscrie până la 22 noiembrie, folosind formularul online disponibil la www.socpers.psihologietm.ro/fumat.html sau telefonic la 0747-757.043 (de luni până vineri, între orele 10 și 18). Cei care doresc să se înscrie în acest program, anunţă organizatorii, o mai pot face până pe 22 noiembrie.
În momentul de față, peste 50 de fumători care au apelat la acest program fac progrese considerabile pentru a renunța la tutun, fie cu ajutorul unui tratament medicamentos, fie cu ajutorul unui program de consiliere de grup.
Ultimele comentarii