Sprijin financiar din partea Elenei Udrea pentru o tânără care a suferit un transplant de os

Elena Udrea si pacienta ajutata financiarPreședintele PMP, Elena Udrea, s-a aflat, miercuri după-amiază, la Timișoara, pentru o vizită la o clinică medicală privată, unde s-a întâlnit cu o tânără pacientă pe care a susținut-o financiar pentru a depăși un moment de cumpănă.

 

Pacienta, acum în vârstă de 18 ani, a suferit mai multe intervenții chirurgicale succesive, menite să corijeze efectele unei fracturi la piciorul drept, suferite în copilărie. Complicațiile au survenit în timpul procesului de vindecare a fracturii, fără să fi fost vorba despre vreo eroare medicală, susţine medicul ortoped Jenel Pătrașcu, cel care se ocupă de mai bine de opt ani de recuperarea pacientei.

Demersurile medicale succesive care au fost întreprinse au presupus inclusiv efectuarea unei intervenții de transplant de os de la piciorul stâng, a mai explicat Jenel Pătrașcu, precizând că acum pacienta are nevoie, pentru diminuarea diferenței de lungime dintre cele două membre, de aplicarea unui dispozitiv extern care să determine, în timp, prin acționarea unui șurub special, alungirea osului.

Jenel PatrascuActualmente prezintă o diferenţă foarte mare faţă de piciorul sănătos şi necesită o intervenţie de alungire de 12-13 centimetri. În orice ţară civilizată, o astfel de intervenţie chirugicală nu este neapărat suportată de către stat. De obicei, se apelează la donaţii şi sponsorizări. Am primit o mână întinsă din partea Elenei Udrea”, a declarat medicul ortoped, precizând că Elena Udrea a aflat despre cazul tinerei paciente de la colegii din PMP Timiș și că a decis să contribuie financiar la vindecarea fetei, oferind 2.000 de euro, bani care reprezintă contravaloarea dispozitivului care, aplicat pe membrul bolnav, va permite, la capătul a șase luni sau chiar un an de tratament, alungirea piciorului. Procedura de lifting osos, în timpul căreia în fiecare zi se strânge câte un șurub, permițând osului să crească, ar putea să îi redea pacientei, spune dr. Jenel Pătrașcu, șansa la o recuperare completă.

Elena Udrea spune că acesta este unul dintre numeroasele cazuri umanitare în care se implică, întrucât apreciază că „dacă viața îți dă ție posibilitatea, ești un norocos și viața îți oferă lucruri pe care nu le oferă altora, este bine să împarți cu alții. De regulă, atunci când cetățenii nu-și permit, trebuie să existe mijloace prin care societatea, comunitatea să-i ajute. Este posibil ca uneori nici Statul să nu poată interveni atât cât este nevoie și de aceea este bine să existe compasiune, solidaritate și să se ajute atunci când statul nu poate oferi tot sprijinul”. Elena Udrea și-a exprimat speranța că tânăra se va recupera complet și va putea susține, în cursul anului viitor, examenul de bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email