Pentru că situația de la Aviația Utilitară Timişoara este complicată, Corpului de Control al Consiliului Județean Timiş i s-a cerut un raport detaliat care să-i lămurească situația patrimonială și economică. Deși raportul este gata, încă nu a ajuns la consilierii județeni care l-au solicitat.
„Încă nu l-am primit. Mai așteptăm”
În urma numeroaselor sesizări legate de situația economică dificilă și situația patrimonială încurcată a societății Aviația Utilitară, Consiliul Județean Timiş a solicitat un control lămuritor din partea Corpului de Control.
La ultima ședință de plen, conducerea CJ Timiş a fost interpelată de consilieri județeni, care au solicitat să li se pună la dispoziţie o sinteză a acestui raport.
„Am primit şi eu acest raport şi voi dispune ca el să fie adus la cunoştinţa tuturor consilierilor judeţeni în cel mai scurt timp", spunea președintele CJ Timiș, Călin Dobra.
Au trecut două săptămâni, de atunci, și documentul încă nu a ajuns la consilierii județeni interesați de el. Aspect de natură să ridice niște semne de întrebare. „Deși l-am solicitat de acum două săptămâni, încă nu l-am primit. Acest document este foarte important, ca să știm de la ce pornim, care este situația de fapt, de ce se dispune. Raportul de control urma să stabilească inclusiv ce suprafețe are Consiliul Județean și ce suprafețe sunt deținute de către Primărie la Aeroportul Cioca. Să zicem că au avut dificultăți la partid, și de aceea nu am primit până acum cel document”, spune consilierul județean liberal Viorel Coifan.
Clarificări necesare
Posibila intrare în faliment a Aviaţiei Utilitare i-a făcut pe o parte dintre consilierii judeţeni să solicite lămuriri cu privire la o serie de neclarităţi în ceea ce priveşte terenurile deţinute de către societate. Astfel, s-a cerut acest audit, până la finalul mandatului actualei conduceri a societăţii.
„Având aceste incertitudini patrimoniale, având câteva construcţii în zonă care au apărut peste noapte, nu ştiu dacă au actele în regulă din punct de vedere urbanistic, dar se poate face o verificare scurtă, şi pentru că nu avem un raport de cheltuieli trebuie să avem grijă pentru că dacă lichidăm, trebuie să avem grijă pentru că dacă se face lichidarea şi se şterg cu buretele nişte chestiuni s-ar putea să fim întrebaţi de ce ne-am grăbit cu asemenea formule”, a precizat pe această temă consilierul judeţean PNL Marian Vasile.
Acesta a militat încă o dată pentru luarea măsurilor legale pentru a se asigura supravieţuirea societăţii.
Marian Vasile mai atrăgea atenţia că, pe lângă chestiunea legată de casele construite în zonă, este şi o problemă legată de 2,5 hectare din terenul Aviaţiei Utilitare care au dispărut, conform concluziilor a trei expertize făcute cu privire la teren. „Şi nu este vorba de împărţirea terenului cu Primăria Timişoara, ci de o suprafaţă care pur şi simplu nu se mai găseşte. Cum şi CJ Timiş are membri în Adunarea Generală a Acţionarilor este firesc să ştim ce e întâmplă acolo, să ştim ce e cu acel teren dispărut, şi dacă acele construcţii sunt legale, din punct de vedere al utilităţilor şi autorizaţiilor de construcţie. Dacă aceste aspecte nu se lămuresc acum, un audit făcut după nu ştiu câţi ani devine inutil, pentru că eventualele nereguli se vor prescrie”, menționa Marian Vasile.
Ultimele comentarii