Proiectul aquapark-ului timişorean, readus în discuţie

Deşi anul trecut părea că se renunţă complet la idee, discuţiile legate de realizarea la Timişoara a unui aquapark cel puţin de talia celor din Ungaria, au fost reluate în 2017.

 

O idee super-dezbătută

Anul trecut, discuţiile legate de posibilitatea realizării la Timişoara a unui aquapark nu au dus nicăieri la Primăriea Timişoara, ocazie pentru primarul Nicolae Robu să remarce că nu este deloc mulţumit de felul în care colaborează o serie de funcţionari, şi nu doar pe proiecte de amploare, cum este cel al aquapark-ului.

Ideea revine în actualitate în acest an, la dezbaterea propunerilor consilierilor locali, pentru includerea în bugetul pe 2017. Astfel, s-a propus alocarea de fonduri pentru iniţerea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru realizarea unui Aquapark în zona Mehala, pe strada Ovidiu Balea.

La dezbaterea acestor propuneri, primarul Nicolae Robu nu şi-a exprimat dezacordul, ceea ce înseamnă că există şanse să se includă în buget suma necesară pentru documentaţia acestei investiţii.

„S-a adus în discuţie la un moment dat ipoteza că terenul nu ar fi al Primăriei. Nu este deloc aşa, şi este spaţiu arhi-suficient în zonă, sunt sute de hectare libere. Înainte pe o parte din aceste terenuri a fost păşune pentru animale, şi ştiu că oamenii care lăsau acolo animalele plăteau taxe la primărie. Ulterior comuniştii nu au schimbat situaţia cadastrală a pământului, chiar dacă au amenajat în zonă o plantaţie de duzi, pentru crescătorii de viermi de mătase. Aşadar Primăria ar avea tot terenul de care ar avea nevoie pentru aqua-park, inclusiv pentru construcţia acelor vile ANL de care se discuta la un moment dat”, spune preşedintele Consiliului Consultativ de Cartier Mehala, Ioan Bolog.

 

Investiţie de amploare

Încă din 2015 aleşii locali au discutat despre posibilitatea amenajării unui complex de agrement de tip aquapark la Timişoara, în urma unei adrese trimise de toate consiliile consultative de cartier, prin care se cere realizarea unei asemenea investiţii în municipiu. Aceeaşi adresă a fost trimisă şi Consiliului Judeţean Timiş care trebuie cooptat în proiect.

Conform primei variante de proiect, s-a dorit realizarea unei zone de bazine acoperite şi în aer liber, de 15.000 de metri pătraţi, pe care să fie construite două bazine exterioare, două bazine interioare cu apă caldă/ termală, cu jocuri acvatice şi hidroterapie, o zonă de spa, terenuri de sport, birouri administrative, grupuri sanitare şi diverse spaţii auxiliare.

S-a propus, de asemenea, construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere, care să deservească întregul complex şi a unei parcări cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere.

Consiliile consultative de cartier ale Timişoarei au cerut ca o astfel de investiţie să fie dezvoltată în oraş şi, în acest sens, a fost identificată şi locaţia pretabilă unui proiect de asemenea amploare – respectiv suprafaţa de teren situată la ieşirea spre Jimbolia, pe strada Ovidiu Balea, în zona Mehala, fiind vorba de un teren de aproximativ 13 hectare, care aparţine Primăriei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email