Proiectul aquapark-ului timişorean, îngheţat la Primărie

Primarul Nicolae Robu. „Sunt foarte nemulţumit de eficienţa aparatului instituţiei”

aquapark-dudestii noi proiectDupă ce în iulie se venea cu ideea construirii unui aquapark la Timişoara, în paralel cu proiectul mai vechi al parcului de la Dudeştii Noi în care, teoretic, şi Municipalitatea şi administraţia judeţeană sunt implicate, conducerea Primăriei a constatat că nu s-a realizat nimic concret. Prilej pentru primarul Nicolae Robu să constate că nu este deloc mulţumit de eficienţa unor funcţionari din Municipalitate.

 

Un proiect rămas în aşteptare

Acum trei luni, în urma unor discuţii furtunoase în Consiliul Local, se stabilea că Timişoara ar trebui să se angreneze într-un proiect de amenajare a unui aquapark local, pe lângă cel de la Dudeştii Noi, în care Primăria, teoretic, este deja implicată.

După cum constata chiar primarul Nicolae Robu, în urma unor interpelări ale consilierilor locali, din iulie până în prezent nu s-a realizat nimic concret, deşi a dat dispoziţie structurilor competente din Primărie să conlucreze pentru iniţierea demersurilor necesare. „Am dat dispoziţie către direcţiile de specialitate, că trebuie să colaboreze între ele, direcţia de instituţii şcolare, medicale, sportive şi culturale şi Direcţia de Urbanism. N-am direcţionat şi n-am focalizat pe nimic. Să se facă o explorare de către specialişti a celei mai bune variante pe care am putea să o avem, având în vedere şi oportunităţile de finanţare. Deci fiţi sigur că studiul este declanşat şi în scris acum, pentru că m-am săturat să tot transmit mesaje şi să nu văd rezultate şi am recurs ca pentru absolut orice să intervin în scris”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Cu aceeaşi ocazie edilul a ţinut să remarce că nu este deloc mulţumit de felul în care colaborează o serie de funcţionari din aparatul Primăriei, şi nu doar pe proiecte de amploare, cum este cel al aquapark-ului. „Nu ştiu care este stadiul proiectului aquapark-ului acum, dar nu fac un secret din faptul că sunt foarte nemulţumit de eficienţa aparatului Primăriei. Eu sunt omul care dă şanse tuturor şi s-a putut vedea că nu m-a interesat nicio clipă ce opţiune politică are x sau y, când a venit în Primărie. Nu m-a interesat nimic, n-am discutat niciodată nimic politic cu nimeni, n-am încercat să atrag politic pe absolut nimeni niciodată în trei ani. N-am vrut decât să-şi facă datoria, să fie eficienţi, să fie corecţi, să respecte legea, să fie respectuoşi. Din păcate, o spun cu gust amar după trei ani, gradul de mulţumire în loc să fie din ce în ce mai ridicat, cum cred că ar fi trebuit să se întâmple, este din ce în ce mai scăzut”, mai spune primarul Timişoarei.

„Mergem la unguri şi avem şi apă termală şi suficient spaţiu în Timişoara”

La două şedinţe de plen ale Consiliului Local Timişoara  din vară aleşii locali au discutat despre posibilitatea amenajării unui complex de agrement de tip aquapark la Timişoara, în urma unei adrese trimise de toate consiliile consultative de cartier, prin care se cere realizarea unei asemenea investiţii în municipiu. Aceeaşi adresă a fost trimisă şi Consiliului Judeţean Timiş care, se presupune, ar trebui cooptat în proiect.

Conform primei variante de proiect, s-ar dori realizarea unei zone de bazine acoperite şi în aer liber, de 15.000 de metri pătraţi, pe care să fie construite două bazine exterioare, două bazine interioare cu apă caldă/ termală, cu jocuri acvatice şi hidroterapie, o zonă de spa, terenuri de sport, birouri administrative, grupuri sanitare şi diverse spaţii auxiliare.

S-a propus, de asemenea, construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere, care să deservească întregul complex şi a unei parcări cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere.

Consiliile consultative de cartier ale Timişoarei au cerut ca o astfel de investiţie să fie dezvoltată în oraş şi, în acest sens, a fost identificată şi o locaţie pretabilă unui proiect de asemenea amploare. Propunerea a venit sub forma unui proiect cu soluţii concrete. Atfel, deja a fost identificată o suprafaţă de teren pe care s-ar putea amenaja un astfel de aquapark, la ieşirea spre Jimbolia, pe strada Ovidiu Balea, în zona Mehala. Este vorba de un teren de aproximativ 13 hectare, care aparţine Primăriei.

Iniţiatorii acestei propuneri au constatat, însă, şi ei, că lucrurile nu s-au prea mişcat dincolo de intenţie la Primărie. „Noi vom merge la Primărie, pentru a impulsiona cumva demersurile legate de realizarea documentaţiei pentru aquapark. Mergem la unguri şi avem şi apă termală şi suficient spaţiu în Timişoara. Este loc disponibil şi aparţine Primăriei. Deci trebuie începută măcar documentaţia preliminară investiţiei”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Consultativ de Cartier Mehala, Ioan Bolog.

Print Friendly, PDF & Email