În câteva luni, la Timişoara s-au închis trei oficii poştale

Partidul Mişcarea Populară Timiş acuză conducerea Poştei Române că doreşte falimentarea acestei companii, prin închiderea de oficii poştale. La Timişoara, ultimul oficiu poştal desfiinţat este cel din zona Calea Girocului. În replică, oficialii Oficiului Judeţean de Poştă Timiş spun că aceste decizii au la bază restructurarea şi reorganizarea companiei.

Cartierele Girocului şi Soarelui, fără oficiu poştal

Cutie postaReprezentanţii Partidului Mişca­rea Populară Timiş au semnalat zilele trecute închiderea Oficiului Poştal nr. 16, de pe Calea Martirilor. Acesta de­servea zeci de mii de timişoreni ca­re locuiesc în zonele Girocului şi Soa­relui. Membrii P.M.P. Timiş precizează că oficiul poştal a fost închis fără ca timi­şorenii să fie anunţaţi în prealabil des­pre această decizie. În opinia lor, moti­vul care a stat la baza închiderii oficiu­lui poştal este chiria prea mare pe care Poşta Română o plătea către Romte­lecom, instituţie care deţinea spaţiul.

În replică, reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Timiş spun că oame­nii au fost, de fapt, înştiinţaţi cu câteva zile înainte asupra deciziei de închidere a oficiului poştal. Adrian Cozac, inspector-şef în cadrul Oficiul Judeţean de Poştă Timiş, ne-a declarat că s-au pus afişe încă din 27 septembrie la avizierul oficiului poştal astfel încât locuitorii din zonă să se orienteze către alte birouri ale Poştei. Acesta mai spune că necesităţile oamenilor din zonă vor fi acoperite de Oficiul Poştal nr. 15, din Calea Buziaşului.

Reorganizarea Poştei Române, prin închiderea de oficii poştale

Deşi în opinia celor de la P.M.P. Timiş motivul închiderii oficiului poştal nr. 16 a fost chiria prea mare a locaţiei, Adrian Cozac susţine că această decizie a fost luată pe fondul unor măsuri de restructurare şi reorganizare ale Poş­tei Române care vizează creşterea veni­tu­rilor şi reducerea cheltuielilor. Acesta declară că cei patru angajaţi nu au fost daţi afară, ci redistribuiţi către alte birouri poştale din Timişoara.

În plus, declară acesta, Oficul Poştal 15 nu a fost singurul desfiinţat, lunile trecute fiind închise alte două astfel de puncte poştale din Timişoara: Oficiile poştale nr. 9, din centru, şi nr. 7, din zona Calea Lugojului.

Pe de altă parte, reprezentanţii P.M.P. Timiş acuză conducerea Oficiu­lui Judeţean de Poştă Timiş că nu a luat nicio poziţie oficială pe acest subiect: “Nu a trimis nici măcar o scurtă infor­mare către presă pentru a explica mo­tivele care au condus la această decizie şi nici site-ul instituţiei nu informează asupra acestui lucru”.

În opinia acestora, închiderea de oficii poştale are ca scop falimentarea Companiei Naţionale de Poştă Româ­nă, în spatele acestei decizii fiind ac­tuala coaliţie de guvernământ. P.M.P. Timiş contestă şi hotărârea luată în urmă cu câteva zile de Autoritatea Na­ţională pentru Administrare şi Regle­mentare în Comunicaţii, conform căre­ia orice firmă care poate oferi servicii în domeniul poştal va putea depune oferte la A.N.C.O.M. până la finele acestei luni, serviciu care este acum oferit doar de Poşta Română. Este vorba despre sistemul de franciză poştală, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea furniza servicii de profil sub brandul Poşta Română, care urmează să fie implementat spre sfârşi­tul anului: „Această hotărâre, cu sigu­ranţă, va însemna falimentul acestei companii-emblemă pentru orice stat european civilizat”.

Print Friendly, PDF & Email