Percheziţii la un om de afaceri din Timiş, într-un dosar de evaziune de milioane de euro

Florin Maran Foto AdevarulProcurorii DNA fac, marţi, 37 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind estimat la două milioane de euro. În Timiş, printre cei percheziţionaţi se află un om de afaceri apropiat de președintele PSD Timiș, Titu Bojin.

 

DNA arată, într-un comunicat de presă, că anchetatorii, în baza autorizaţiilor emise de instanţă, fac 37 de percheziţii la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane, din Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi, anunţă Mediafax.

În Timiş, percheziţiile se desfăşoară la mai multe adrese din Lugoj şi Făget, iar în Mehedinţi  – unde la descinderi participă şi ofiţeri de poliţie din Direcţia de Investigare a Fraudelor –, la Strehaia, la persoane suspectate că ar fi falsificat facturi pentru oameni de afaceri.

Printre cei vizaţi de ancheta DNA se numără şi omul de afaceri timişean Florin Măran (foto) care deţine firmele Tehnocer şi Dateco. Procurorii anticorupţie verifică modul în care cele două societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate facturi emise de țiganii de la Strehaia, în scopul de a micșora veniturile. Prejudiciul creat Statului astfel se ridică la circa două milioane de euro.

Cercetările în acest dosar sunt făcute de procurorii DNA Timişoara, care investighează fapte comise de mai multe persoane ce au aderat la un grup infracţional organizat suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii anticorupţie sunt sprijiniţi în această cauză SRI şi Jandarmeria Română.

Potrivit unor informaţii apărute în presa locală, omul de afaceri Florin Măran, fin de cununie al preşedintelui PSD Timiș, Titu Bojin, este abonat, prin firmele sale, la diverse lucrări pe bani publici, şi nu de azi, de ieri. De exemplu, doar cu CJ Timiş a încheiat, în 2012, când Titu Bojin a ajuns preşedintele acestei instituţii, contracte în valoare de aproape 52 de milioane de lei, suma fiind de peste trei ori mai mare decât în anul precedent. Curtea de Conturi susţine că, într-unul dintre aceste contracte, nu ar fi fost respectată procedura de licitație.

Numele lui Florin Măran este legat și de tentativa de a prelua în jur de 11.000 hectare de pădure în zona Nădrag, care au aparținut marelui industriaș interbelic Max Auschnit.

Print Friendly, PDF & Email