Percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,5 milioane de euro

MascatiPoliţiştii de la Investigarea Fraudelor fac, azi, şase percheziţii în judeţele Timiş şi, comcomitent, în Bihor şi Satu Mare, la sediile unor firme şi la locuinţele a patru persoane suspectate de evaziune fiscală prin achiziţii intracomunitare de legume şi fructe. Prejudiciul este estimat la 2,5 milioane de euro

 

Acţiunea este coordonată de Poliţia Bihor. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Bihor, citat de Mediafax, poliţişti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor  Bihor, Satu Mare şi Timiş, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Tribunalului Bihor, fac, azi, şase percheziţii la sediile unor societăţi şi la locuinţele din Oradea, Satu Mare şi Timişoara a patru persoane suspectate de evaziune fiscală prin achiziţii intracomunitare de legume şi fructe. La acţiune participă peste 30 de agenţi şi ofiţeri de Poliţie, care beneficiază şi de sprijinul tehnic al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale. Cele patru persoane suspectate în acest caz vor fi duse la audieri la sediul Poliţiei Bihor, după finalizarea percheziţiilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, la care s-a ajuns prin neplata taxelor şi impozitelor aferente achiziţiilor de legume şi fructe din spaţiul comunitar european, este evaluat la 2,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email