Percheziţii într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la şase milioane de lei

Mascati la perchezitiiPoliţiştii fac, în această dimineaţă, peste 200 de percheziţii, în toată ţara, la firme care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi la 75 de persoane urmărite penal pentru evaziune fiscală de aproximativ şase milioane de lei. În atenţia Poliţiei sunt şi locaţii din Timiş.

 

Sediile unor societăţi comerciale din Capitală şi ale punctelor acestora de lucru din 27 de judeţe – Ilfov, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea –, la fel, locuinţele reprezentanţilor acestor firme sunt percheziţionate în această dimineaţă. În total, este vorba despre 205 percheziţii, făcute simultan, acţiunea fiind a Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.

În atenţia oamenilor legii sunt fapte de evaziune fiscală, comise în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 octombrie 2015, prin care s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ şase milioane de lei. 75 de persoane sunt deja urmărite penal, în aceste speţe, pentru evaziune fiscală.

Poliţiştii spun căp cei vizaţi de percheziţii s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fie prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale. Firmele vizate vindeau articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte în magazine de tip „orice produs la 15 lei”.

Acţiunea Poliţiei Capitalei este efectuată sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti, din cadrul IGPR.

La percheziţii participă şi inspectori fiscali din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă din ANAF.

Print Friendly, PDF & Email