Prevederile legii electorale îngrădesc dreptul la vot al personalului medical care asigură serviciul de gardă în ziua exercitării votului.
Legea electorală prevede că medicii și personalul medical care asigură serviciul de gardă în ziua desfășurării votului nu au dreptul să voteze decât la secțiile de votare pe listele cărora sunt înscriși.
Întrebat, care sunt, în aceste condiţii, posibilitățile legale de a-și exercita dreptul de vot pe care le au medicii și pentru cadrele medicale de gardă în ziua votului, președintele Biroului Electoral Județean Timiș, Titu Birceanu, spune că personalului medical îi este interzis să voteze pe liste suplimentare, în unitățile sanitare în care își desfășoară activitatea, în cazul lor nefiind posibilă nici utilizarea a urnei mobile pentru a vota. „Cei care sunt de gardă în ziua respectivă trebuie să voteze la secțiile de votare la care figurează”, declară președintele BEJ Timiș, adăugând că, în situația în care personalul medical de gardă nu se poate deplasa la secțiile de votare unde figurează pe listele de vot, atunci „nu pot să voteze în ziua respectivă”, ci pot vota, eventual, la următorul tur de scrutin.
Câţi oameni s-or fi aflat în această situaţie? Am încercat să aflăm, de exemplu, câţi medici şi câte asistente s-au aflat, duminică, de gardă, la un singur spital din Timişoara – Spitalul Municipal, o unitate sanitară aleasă întâmplător.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal Timişoara, Adriana Mihaela Blagniceanu, nu a răspuns nici apelurilor telefonice de duminică şi nici solicitărilor transmise în scris, luni. Potrivit informaţiilor furnizate pe pagina de internet a a acestei unităţi sanitare, purtătorul de cuvânt al instituţiei transmite punctul de vedere oficial al unității către mass-media, în zilele lucrătoare, între orele 9 şi13…
Ultimele comentarii