Medicul de familie din Becicherec acuză că drumul de acces către centrul medical este impracticabil

Primarul spune că nu-l poate repara

Strada de acces - Centru medical Becicherec - 1Mai mulţi locuitori din Becicherecu Mic împreună cu medicul de familie din localitate au semnat o cerere prin care îi solicită primarului să pietruiască drumul de acces către centrul medical din comună, pentru a permite ambulanţelor să ajungă cât mai rapid la solicitări în cazuri de urgenţă. Primarul îşi declină, însă, competenţa, precizând că drumul respectiv se află în acest moment în proprietate privată.

 

Accesul prompt la servicii medicale, pus în umbră de dispute de natură politică?

Consilierul judeţean PNL (fost PDL) Georgeta Rus, medic de famile în comuna Becicherecu Mic, semnalează, prin intermediul unei postări publicate pe contul personal de pe o reţea de socializare, o problemă cu care se confruntă localnicii, din pricina stării precare a drumului de acces către Centrul medical şi către Centrul de permanenţă din localitate, care deservesc peste 5.000 de pacienţi, din Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Biled şi Şandra şi în care îşi desfăşoară activitatea 20 de medici şi cadre medii.

Georgeta Rus spune că acest drum de acces este greu practicabil şi dificil de parcurs de către ambulanţele solicitate să preia pacienţii aflaţi în situaţii critice. Şi apreciază că, pentru remedierea situaţiei, ar fi necesară implicarea primarului localităţii, Raimond Rus, care să răspundă solicitării sutelor de pacienţi din localitate şi să trimită o maşină cu piatră, pentru a remedia, fie şi provizoriu, starea drumului de acces către clinică. Georgeta Rus îi comunică primarului că sute de pacienţi i-au cerut să îi solicite să arunce o maşină de piatră, pentru a avea acces la clinică, “pentru salvarea copiilor sau bătrânilor când au febră, convulsii, hemoragii, infarct”.

Potrivit opiniei acesteia, lipsa de implicare a primarului ar fi motivată exclusiv de raţiuni de ordin politic: “Eu le explic că nu vede decât culoarea politică și mă urăște pentru că îndrăznesc să gândesc de dreapta. Dar nici locuitorii Becicherecului nu sunt proşti, înțeleg și ei că aici nu ai dreptul să amesteci politicul, pentru că pacienţii nu fac politică atunci când cheamă ambulanţa! Sigur, au mai multe pe cap atunci decât politica ta. Sigur nu au nici o vină că tu nu vezi altceva decât politica. Nu ai dreptul să te joci cu viaţa nimănui!”.

Aceasta îl acuză pe primarul Raimond Rus şi de faptul că este interesat exclusiv de gestionarea propriilor afaceri, fără să fie interesat şi de problemele comunităţii în fruntea căreia se află. Şi semnalează că, în numeroase situaţii de urgenţă medicală, în care a fost solicitată ambulanţa, pentru cazuri a căror soluţionare favorabilă depinde de intervenţia cât mai promptă a medicilor, ambulanţa a pierdut minute preţioase, făcând slalom în noroi, printre gropi. Dr. Georgeta Rus dă ca exemple o situaţie în care ambulanţa a fost solicitată pentru o persoană cu un infarct în desfășurare şi una în care salvarea a fost solicitată pentru un bebeluș de şapte săptămâni, cu convulsii. Fiecare secundă era prețioasă, dar s-au pierdut minute printre noroaie”, acuză Georgeta Rus.

Ea spune că mulţi dintre locuitorii din Becicherecu Mic sunt extrem de nemulţumiţi de prestaţia primarului localităţii şi că sute de persoane au semnat pe o cerere scrisă adresată Primăriei, prin care se solicita soluţionarea problemei drumului de acces către centrele medicale din localitate.

 

Primar: “Legal, nu am voie să intervin. Drumul este pe o proprietate privată”

Strada de acces - Centru medical Becicherec - 2Contactat telefonic pentru a-şi formula punctul de vedere referitor la situaţia semnalată, primarul PSD Raimond Rus spune că are cunoştinţă de existenţa cererii depuse la Primărie de către medicul Georgeta Rus, cerere care este semnată de către numeroşi alţi locuitori. Dar, precizează acesta, drumul de acces către centrele medicale din localitate se află în acest moment în proprietate privată. „Eu, din punct de vedere legal, nu am voie să intervin pe o proprietate privată. Nu am cum să trimit acolo nici măcar o roabă cu pietriş de la Primărie, pentru că acea porţiune de drum, se poate verifica, există documente, este proprietate privată”, mai spune el.

Print Friendly, PDF & Email