Consiliul Judeţean Timiş va extinde şi moderniza Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, prin construirea unui nou corp de clădire, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane de lei, anunţă Agerpres.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat azi că CJ Timiş construieşte un corp nou cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter şi etaj, cu spaţii de decontaminare şi deparazitare, camere de recepţie şi triaj şi grupuri sanitare. La parter va fi amplasată o cameră pentru accesul ambulanţelor şi o sală nouă de aşteptare, iar la etaj, o sală de curs. Investiţia va permite şi schimbarea destinaţiei unor spaţii administrative existente în cabinete de consultaţii, de mică chirurgie şi de ginecologie, cu refacerea finisajelor.
Valoarea estimată a contractului este de 4,4 milioane lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Din această sumă, 135.000 de lei sunt rezervaţi serviciilor de proiectare. Durata contractului este de 25 de luni, din care şase luni sunt dedicate proiectării, iar 19 luni, execuţiei lucrărilor.
CJ Timiş a finalizat, în februarie, studiul de fezabilitate pentru noua maternitate care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, urmând licitaţia pentru proiectul tehnic şi de execuţie. Noua clinică, anunţau reprezentanţii administraţiei judeţene, va fi un etalon la nivel naţional în materie de servicii medicale şi dotări de calitate.
„Vrem ca şi în sistemul public să putem oferi servicii de calitate similare celor din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi, investim mereu pentru a aduce şi a menţine la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, a declarat Călin Dobra.
Noua clinică de obstetrică-ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară, dar şi posibilitatea realizării de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în Maternitatea actuală. Maternitatea va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică – patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuţi eutrofici, precum şi facilităţi pentru însoţitori. Maternitatea va avea şi o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă.
CJ Timiş a aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru construirea maternităţii, durata efectivă de realizare a investiţiei, care va fi de 24 luni. Finanţarea de peste 50 de milioane de lei va fi asigurată prin fonduri europene. Finanţarea va fi asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.
Ultimele comentarii