Primăria Timişoara a semnat un contract cu fonduri UE pentru dotarea Secţiei Urgenţe a Spitalului de Copii

Primăria Municipiului Timişoara şi ADR Vest au semnat, azi, un contracte de finanţare din fonduri europene pentru dotarea cu aparatură medicală, în valoare de aproape 7 milioane de lei, a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii Louis „Ţurcanu”, din oraş, anunţă Agerpres.

 

Printre echipamentele care vor fi achiziţionate se numără un RMN, un video-laringoscop, o măsuţă de resuscitare nou-născuţi, un ventilator neonatal, un aparat de radiologie mobil, o măsuţă mobilă pentru medicamente şi instrumente, un puls-oximetru, un analizor markeri inflamatori, un analizor biochimie, un analizor urină şi un capnograf.

„Mai adăugăm ceva la infrastructura noastră din sănătate, domeniu care ne preocupă în mod special. Am alocat sume importante din bugetul local şi avem deja un număr important şi de proiecte cu finanţare europeană, prin POR sau pe Programul de cooperare transfrontalieră, în parteneriat cu Ungaria sau cu Serbia. Am valorificat bine oportunităţile pe care le-am avut pentru finanţarea dedicată îmbunătăţirii infrastructurii de sănătate”, declară primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea timişoreană a mai alocat sume importante, de la bugetul local, pentru construirea unui nou corp de clădire a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, care este aproape gata, iar pentru darea în folosinţă până la finele acestui an din necesarul de 22 de milioane de lei, Ministerul Sănătăţii va aloca 15 milioane de lei, iar 7 milioane de lei vor veni tot de la Primăria Timişoara.

Clădirea ultramodernă, care este deja ridicată în curtea spitalului, are opt etaje şi va fi conectată cu vechea clădire, primăria fiind parteneră cu Ministerul Sănătăţii în acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email