Consiliul Judeţean Timiş, mediator în disputele publice dintre directorul Spitalului Judeţean Timişoara şi un şef de secţie

Disputele publice între directorul Spitalului Judeţean Timişoara şi un şef de secţie au ajuns în atenția Consiliului Județean Timiș, în a cărui subordine se află spitalul.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, transmite că a avut o discuție cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, prof. dr. Marius Craina și cu șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, prof. dr. Mihai Ionac, „dată fiind recenta situație neplăcută”  apărută la acest spital. Adică, schimbul de replici pe care cei doi medici l-au avut public, după ce directorul spitalului l-a acuzat public pe şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară că s-ar comporta „dictatorial” cu unii dintre subordonaţii săi. Marius Craina nu s-a limitat la acea declaraţie, ci, ulterior, a redactat şi o scrisoare deschisă pe adresa lui Mihai Ionac, pe care a postat’i pe pagina sa de pe o reţea de socializare. Gestul a fost urmat de o replică a lui Mihai Ionac, postată tot în spaţiul virtual.

Le-am pus în vedere că au o responsabilitate directă în ceea ce privește percepția publică asupra acestei instituții medicale de prestigiu din județul nostru. În urma discuției avute, am constatat că acest scandal a luat o altă dimensiune în presă, în condițiile în care disensiunile au apărut în urma unor probleme de comunicare între șeful clinicii de Chirurgie Vasculară și ceilalți angajați”, susţine Călin Dobra.

Acesta mai spune că are speranța că acest conflict se încheie prin reluarea comunicării și încercarea rezolvării problemelor în mod intern, nu în mod public, pe rețelele de socializare sau în mass-media.

Le-am recomandat să se concentreze pe activitatea profesională, pe îmbunătățirea actului medicat acordat pacienților și pe o bună colaborare, în beneficiul pacienților și al tuturor celor care zi de zi lucrează în cadrul Spitalului Clinic Județean”, mai spune preşedintele CJ Timiş. Adăugând că i-a asigurat de sprijinul său „personal și al Consiliului Județean Timiș, care și în acest an va aloca sume importante de bani pentru investiții în clădirile acestei unități spitalicești”.

Print Friendly, PDF & Email