Universitatea de Vest Timișoara, recunoscută la nivel mondial

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyUniversitatea de Vest din Timișoara este prezentă într-unul dintre cele mai influente clasamente din lume,Times Higher Education – World University Rankings.

 

Universitatea de Vest din Timișoara s-a poziționat în Times Higher Education – World University Ranking în intervalul 601- 800, similar anului anterior, transmit reprezentanţii UVT. Alte trei universități din România sunt prezente în această clasificare internațională: Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca – în același interval cu UVT –, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, și Universitatea din București – ambele în intervalul 801+.

UVT este, astfel, plasată alături de Bauman Moscow State Technical University, University of Szeged, University of A Coruña, University of Johannesburg, São Paulo State University, University of Ljubljana sau Vilnius University.

Sunt mulțumit de rezultate. În contextul dat, suntem aproape de maximul pe care îl putem atinge. Ierarhizarea Times Higher Education de anul acesta a avut o acoperire impresionantă, având ca rezultat cea mai bună reprezentare de până acum a activității de cercetare în domeniile arte și în umanioare. Sper să reușim să păstrăm acest ritm și în anii următori. Este important ca în 2021 Timișoara să fie un pol de atracție din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește performanța universităților”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În Times Higher Education – World University Rankings sunt incluse aproximativ 5% dintre universitățile lumii – potrivit estimărilor UNESCO, circa 17.000 –, adică 980 de universități din 79 de țări. „Au fost incluse în clasament doar cele care au îndeplinit o serie de exigențe: au în oferta educațională toate ciclurile de studii din învățământul universitar (licență, master și doctorat), au avut peste 1000 de articole științifice publicate în intervalul 2011 – 2015, au publicat mai mult de 150 de articole în fiecare an din acest interval”, mai transmit oficialii UVT.

Analiza a vizat activitatea de predare din universităţi şi cea de cercetare, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, activitatea internațională și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic.

„Pentru acest an, au fost analizate informații din peste 500.000 de cărți și capitole de cărți (un precedent începând cu această ediție), împreună cu 11,9 milioane de lucrări științifice de cercetare și 56 milioane de citări, având ca rezultat cea mai bună reprezentare de până acum a activității de cercetare în domeniile arte și științe umaniste. De asemenea, clasamentul a presupus analiza răspunsurilor a 10.323 de membri ai comunității academice internaționale din 133 de țări la sondajul anual al THE cu privire la reputația academică a universităților. Datele de contact ale participanților la sondaj au fost extrase din baza de date Elsevier”, mai spun reprezentanţii UVT.

Print Friendly, PDF & Email