Liceeni din Timișoara vor învăța și în acest an să recunoască și să opună rezistență corupției şi vor cerceta percepția altor elevi de liceu despre fenomenul corupției. Totul, în cadrul Școlii de Anticorupție.
Școala de Anticorupție, ajunsă la a doua ediţie, care va avea loc în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie, va întruni 62 de elevi din clasele IX – XI, din șase licee timișorene.
“Vrem să înțelegem, împreună cu tinerii participanți, prin ce se manifestă corupția, care sunt formele ei, în ce domenii o întâlnim, care este legătura între corupție și rolul fiecărui cetățean, cum o depistăm şi, cel mai important, ce putem face pentru a o diminua”, explică Dana Țurcan, coordonatoarea proiectului.
Elevii vor studia, în cadrul unor ateliere interactive moderate de profesori ai Universităţii de Vest din Timişoara și practicieni din domeniu, fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. De asemenea, vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza tiparele și tendințele în perceperea de către alţi elevi a corupției şi vor dezvolta un spot video original de educare şi conștientizare anticorupție de tipul publicității sociale.
Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, din cadrul UVT, și este realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Partener media al acestui proiect este TIMPOLIS.
Prima ediţie a Școlii de Anticorupție, care a avut loc în 2016, a întrunit 37 elevi din cinci licee din Timișoara.
Ultimele comentarii