Unul dintre cei mai premiaţi designeri de produs din Germania este român. Este atât de bun încât a devenit, la rândul său, sursă de inspirație. Șase arhitecți și designeri și-au ales câte un obiect conceput de acesta și au construit, în jurul lui diverse instalații.
InstalArt ajunge la Timișoara, la acest sfârşit de săptămână, Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF fiind un proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week.
În cadrul petrecerii de lansare, care va avea loc vineri, 11 decembrie, începând cu ora 20, la Fratelli Timişoara, invitaţii vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie a acestora şi vor putea degusta băuturi Campari şi San Pelegrino. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunţă organizatorii.
“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este designerul Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Acesta este premiat al Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, şi membru al Uniunii Designerilor Industriali din această țară.
„Dacă nu poate fi realizat prea ușor «Fabricat în România», se poate «Gândit în România». Aşadar, InstalArt a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer”, transmit organizatorii evenimentului. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, astfel: Dorin Ștefan – Gradient De Design powered by Uanderful, Mario Kuibuș – Cheie powered by BASF, Robert Marin – Investigație powered by Brikston, Cristian Corvin – Pop Icon/ Design Icon powered by Campari, Mihai Popescu – In vino veritas powered by M1 Crama Atelier, şi Ștefan Barutcieff – Nino Nino powered by DuPont/Corian.
Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. InstalArt a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
Pentru a întregi evenimentul, anunţă organizatorii, InstalArt aduce în completarea instalațiilor de artă o muzică aparte.
Exit Oz este un proiect timișorean născut în 2011 din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri). În 2013 celor doi li s-au adaugat mai mulți muzicieni ca și colaboratori și au început și primele apariții live, în formula de trio, împreună cu chitaristul Lucian Naste. Un an mai târziu Exit Oz a lansat primul album, un LP cu 8 piese, Împământenit, despre care critica spunea că este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și libertate, cu influențe pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz.
Anul acesta, în luna mai, la Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, Instalart a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
Ultimele comentarii